chnijici chilli

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
hunga
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

chnijici chilli

Příspěvekod hunga » 26 srp 2012 19:45

zdravim.prosim mohli byste poradit co delat kdyz mi papricky pred uzranim uhnivaji od spicek???je nejakej postrik???nebo se scelou urodou muzu rozloucit???nebo se daji papricky susit i kdyz sou jeste nezrale???

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2598
Kontaktovat uživatele:

Re: chnijici chilli

Příspěvekod gandalf » 26 srp 2012 20:45

Já bych zkusil postřik vápenným roztokem. Dá se to koupit, název si nepamatuji. Mohla by to bát černá hniloba z nedostatku vápníku. Rajčata tím také trpívají.

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 26 srp 2012 21:44

hunga píše:zdravim.prosim mohli byste poradit co delat kdyz mi papricky pred uzranim uhnivaji od spicek???je nejakej postrik???nebo se scelou urodou muzu rozloucit???nebo se daji papricky susit i kdyz sou jeste nezrale???
Jedná se o nekrozu z nedostatku vápníku...jediné o čem vím co pomáhá ve stadiu ,když už máš obalenou kytku plody (jak rajčata tak papriky) je postřik na list ,,WUXAL SUS KALCIUM,,
PS.nejedná se o žádnou závadu plíseň či jiné svinstvo-je to prostě nedostatek vápníku..ČILI CHILLI odřízni ten špatný kousek a zbytek klído sněz !!!
:jolokia: :jolokia: :jolokia: :jolokia: :jolokia: :jolokia: :jolokia: :jolokia: :jolokia: :jolokia: :jolokia: :jolokia:

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2598
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 26 srp 2012 21:46

Jo, já jsem tu "hnilobu" nedal do uvozovek :-)

Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 18 zář 2012 08:02

hunga píše:zdravim.prosim mohli byste poradit co delat kdyz mi papricky pred uzranim uhnivaji od spicek???je nejakej postrik???nebo se scelou urodou muzu rozloucit???nebo se daji papricky susit i kdyz sou jeste nezrale???
Malinko tím můžeš předejít snížením relativní vlhkosti v místě kde pěstuješ.

Takto sklizené plody bych doporučil vyhodit nikoliv konzumovat! Mykotoxiny a další hnilobné procesy které papričku napadají jsou po celém plodu, i když v mikroskopickým složení.

V případě, že si zachováš osivo z těchto plodů můžeš způsobit kontaminaci osiva a pěstebního média. Raději pošli fotografií může se jednat o vážnější virovou chorobu jako napříkam TMV, Phytophthoru, Carotovora, která se může přenášet dále osivem.

tommix
Nováček
Reputace: 0

Re: Hnijící chilli

Příspěvekod tommix » 11 srp 2013 21:04

Dobrý den,
mám 2 rostlinky, pravděpodobně: Rawit (Capsicum Frutescens). Mám na ní už papričky a před týdnem jsem si už všiml, nepěkné věci. Nevím jestli je to nějaká plíseň, nebo mi prostě hnijí :dunno: Chtěl bych někoho poprosit, kdo ví, co to je a jak bych měl postupovat.
Moc děkuji za každou odpověď :thanx:
s pozdravem Tomáš

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Zpět na „Začátečnický koutek“