Naga jolokia pc1
Naga jolokia pc1
Ahojte, zaujala ma papricka naga jolokia pc1 . Zaujimalo by ma ci by bola vhodna na susenie alebo na zavaranie .....

- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2598
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Naga jolokia pc1
Jolokii PC1 mám. Zavařit se pochopitelně dá, nebo spíše přidat ke zpracovávané zelenině. Taky jsem jí sušil, ale velkou výnosnost nemá, protože se její stěna hodně seschne. Když z toho vydrolíš semínka, tak toho moc nezbyde. Spíše jsem jí přidával do směsí mletého chilli, abych jí zpracoval, když už jsem jí sklidil. Měl jsem jí a mám spíše jako zajímavost, v zimě mi "zkrášlila" byt. Sice dobře schne, neplesniví, ale polde mého jsou výnosnější druhy /pokud bys jí chtěl jen "na výnos"/. Dokonce mám jednu rostlinu už druhým rokem a stále se jí daří.
Nie nejde mi len o vynos , len by som ju chcelgandalf píše:Jolokii PC1 mám. Zavařit se pochopitelně dá, nebo spíše přidat ke zpracovávané zelenině. Taky jsem jí sušil, ale velkou výnosnost nemá, protože se její stěna hodně seschne. Když z toho vydrolíš semínka, tak toho moc nezbyde. Spíše jsem jí přidával do směsí mletého chilli, abych jí zpracoval, když už jsem jí sklidil. Měl jsem jí a mám spíše jako zajímavost, v zimě mi "zkrášlila" byt. Sice dobře schne, neplesniví, ale polde mého jsou výnosnější druhy /pokud bys jí chtěl jen "na výnos"/. Dokonce mám jednu rostlinu už druhým rokem a stále se jí daří.

- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Udává se kolem 800.000 SHU, ale v našich podmínkách to bude o mnoho méně. Jestli máš zájem, tak ti nějakou usuším a pošlu. Ochutnáš a budeš mít semínka na příští sezónu.
No to by som ti bol vdacnygandalf píše:Udává se kolem 800.000 SHU, ale v našich podmínkách to bude o mnoho méně. Jestli máš zájem, tak ti nějakou usuším a pošlu. Ochutnáš a budeš mít semínka na příští sezónu.

- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak časem pošli adresu do SZ.
To mi přijde zajímavější třeba to Sibiřské domácí - pěkně ostrá potvora, bohatě plodí, krátká vegetační doba, nenáročné. Nebo Jamajské žluté, nebo červené - voňavé, masité, chutné. Já pro svou domácí potřebu používám jen jednodruhová chilli koření, pro známé to míchám
Asi nejlepší je to moje "obří" - fotku najdeš v mé předloňské galerii /aromatické, sladké jako kapie, masité, šťavnaté a ostré/. To mám jen pro sebe.
To mi přijde zajímavější třeba to Sibiřské domácí - pěkně ostrá potvora, bohatě plodí, krátká vegetační doba, nenáročné. Nebo Jamajské žluté, nebo červené - voňavé, masité, chutné. Já pro svou domácí potřebu používám jen jednodruhová chilli koření, pro známé to míchám

Sibirske su palivejsie ako naga jolokia pc1 ? A ako sa volaju tie ''obrie'' paprickygandalf píše:Tak časem pošli adresu do SZ.
To mi přijde zajímavější třeba to Sibiřské domácí - pěkně ostrá potvora, bohatě plodí, krátká vegetační doba, nenáročné. Nebo Jamajské žluté, nebo červené - voňavé, masité, chutné. Já pro svou domácí potřebu používám jen jednodruhová chilli koření, pro známé to míchámAsi nejlepší je to moje "obří" - fotku najdeš v mé předloňské galerii /aromatické, sladké jako kapie, masité, šťavnaté a ostré/. To mám jen pro sebe.

- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Po prvním ochutnání mi připadaly /a nejem mně/ ostré až až. Asi by to chtělo ochutnat najednou.
Ty moje nemají jméno /zkouším, jak jsou jejich parametry stálé/.
Ty moje nemají jméno /zkouším, jak jsou jejich parametry stálé/.