Hezký večer všem,
chci se s Vámi podělit o první radost z úplně první sklizně chilli papriček . Zatím jich mám jen 41, pár jich ještě zůstalo na rostlinkách, ale i tak jsem z nich naprosto nadšená. Zmákli jsme dojít až sem přes napadení muškama, uschnutím i přes spálené listy od sluníčka , takže nic není nemožné!
Chtěla bych se zeptat, jak dále mám teď pokračovat. Papričky mám dané na pekáči, že se usuší. Musí se ale bezpodmínečně nutně sušit, když je chci dále zpracovávat? Dají se nějak zpracovat i syrové? A ještě jedna otázečka , kdyby někdo měl zaručeně osvědčený super recept na chilli omáčku, jestli byste mi mohli napsat. Projížděla jsem forum, ale je jich tu spousta :/
Děkuji moc
Sklizeň
- Recyklovanej
- Nový člen
- Příspěvky: 5
- Registrován: 12 kvě 2013 17:03
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Sklizeň
Máš to moc krásné a gratuluju k prvním plodům a uchovavat se dají různě moje oblíbené jsou zavařené ve sladkokyselém nálevu a zamražené ale i sušené jsou fajn ale z omáčkou neporadím nikdy jsem žádnou nedělal ale taky se letos chystám a doporučuji jich pár kuchnout na semínka do další sezony chilli zdar
-
- Nový člen
- Příspěvky: 25
- Registrován: 01 srp 2012 10:23
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Bydliště: v nejhezčím městě v ČR
Re: Sklizeň
na sušení bych je radši rozpůlil, aby ti nezačali plesnivět
jinak recepty tu někde jsou a čerstvé se dají taky používat. S oblibou dělám kakaový perník s chilli
jinak recepty tu někde jsou a čerstvé se dají taky používat. S oblibou dělám kakaový perník s chilli
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů