Skladování

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Michaelos
Nový člen
Příspěvky: 28
Registrován: 29 led 2013 16:03
Reputace: 0
Obrázky: 0

Skladování

Příspěvekod Michaelos » 19 črc 2013 19:31

Ahoj.Dají se utrhlé papričky dát do šuplíku a nechat je tam než uschnou ?

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2130
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2443
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Skladování

Příspěvekod gandalf » 19 črc 2013 19:39

NE! Lusky musí schnout za přístupu vzduchu, některé musíš dokonce naporcovat /zejména masitější druhy/, protože hrozí zplesnivění. Např. já používám sušičku.

Michaelos
Nový člen
Příspěvky: 28
Registrován: 29 led 2013 16:03
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Skladování

Příspěvekod Michaelos » 20 črc 2013 10:54

A jak mám teda utržené papričky skladovat ?

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2130
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2443
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Skladování

Příspěvekod gandalf » 20 črc 2013 11:54

O jaký druh se jedná? Po nějakou dobu je můžeš mít uložené třeba v chladničce /jestli je chceš v čerstvém stavu - to je stejné jako u paprik/. Pokud to jsou tenkostěnné druhy, tak je můžeš sušit vcelku, navlečené třeba na niti, na sítu .......

Michaelos
Nový člen
Příspěvky: 28
Registrován: 29 led 2013 16:03
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Skladování

Příspěvekod Michaelos » 20 črc 2013 13:41

Druh nevím ale jsou to dlouhé a tenké papričky konečná barva je červená.

Uživatelský avatar
Dr.Pedr
Stálý člen
Příspěvky: 1399
Registrován: 28 pro 2011 11:26
Reputace: 159
Obrázky: 0
Bydliště: KOLÍN

Re: Skladování

Příspěvekod Dr.Pedr » 20 črc 2013 15:55

:cap: Zamrazit,usušit,zavařit....

Jezza
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: 30 říj 2011 15:19
Reputace: 0
Obrázky: 0
Bydliště: Brno/Hořice

Re: Skladování

Příspěvekod Jezza » 27 črc 2013 19:29

Jaké máte zkušenosti s mražením?

Případně máte nějkáké tipy na nakládání Jalapeno? Nechat uzrát do červena či sklidit ještě za zelena?
[sup]*** CH[/sup]IL[sub]LI ***[/sub]

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2130
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2443
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Skladování

Příspěvekod gandalf » 28 črc 2013 10:37

Když je necháš dozrát, mají více cukrů, aroma ..... Se zavařováním tohoto konkrétního druhu zkušenost nemám, protože se to zkonzumuje syrové /letos je mám i na záhoně a mile mně překvapily svou vitalitou a výnosností/. Přebytky ostatních druhů co mám běžně zavařuji buď ve směsi zeleniny, nebo i podle druhu /ale to je pro většinu lidí nepoživatelné, snad jen Biskupskou korunu/.


Zpět na „Začátečnický koutek“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 22 hostů