Usychání

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Jindra
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Usychání

Příspěvekod Jindra » 15 črc 2013 22:16

Zkusil jsem semínka od známého. Vyrostly, byly krásné, kvetly, ale během 3 dnů najednou všechny uschly. Další rok jsem zkusil semínka Hot Portugal a Habanero zakoupená zde. Výsledek stejný. Vyrostly, rozkvetly, nasadili papričky a zase během 3 dnů uschly. Letošní rok jsem dal zbytek od loni, zase hezky vyrostly, rozkvetly a zase uschly. Vysazené do Jiffů, přemístěny do truhlíku a jak se oteplilo šly na balkon . V polostínu samozavlažovací truhík občas málo hnojiva. Tak nevím co může být špatně. Ty které jsem dal na záhon zvadly, uschly.
Dokáže někdo poradit? Na jaře chci udělat poslední pokus.

regulus
Stálý člen
Reputace: 264

Re: Usychání

Příspěvekod regulus » 15 črc 2013 23:17

Jindra píše:Zkusil jsem semínka od známého. Vyrostly, byly krásné, kvetly, ale během 3 dnů najednou všechny uschly. Další rok jsem zkusil semínka Hot Portugal a Habanero zakoupená zde. Výsledek stejný. Vyrostly, rozkvetly, nasadili papričky a zase během 3 dnů uschly. Letošní rok jsem dal zbytek od loni, zase hezky vyrostly, rozkvetly a zase uschly. Vysazené do Jiffů, přemístěny do truhlíku a jak se oteplilo šly na balkon . V polostínu samozavlažovací truhík občas málo hnojiva. Tak nevím co může být špatně. Ty které jsem dal na záhon zvadly, uschly.
Dokáže někdo poradit? Na jaře chci udělat poslední pokus.
S velkou pravděpodobností dochází k přemokření substrátu, paprikám uhnijí kořeny a uschnou.

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2593
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 16 črc 2013 15:13

Taky mě to napadlo při zmínce o samozavlažovacím truhlíku.

Michaelos
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod Michaelos » 17 črc 2013 14:20

A zalíval jsi to pořádně ?Já když to každý den pořádně nezaleju tak mi taky usichají.

Zpět na „Začátečnický koutek“