Trasnenky (strapky)
Trasnenky (strapky)
Neviete mi niekto poradit nejaky overeny ucinny postrek proti trasenkam ?
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2593
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Trasnenky (strapky)
Já bych ti doporučil Vertimec - ochranná lhůta je u něho 7 dní.
- stalker251
- Stálý člen
- Reputace: 18
vermitec daj koncentráciu podla návodu a komplet to osprejuj,plus osprejuj i zem okolo totiž vajička se nachazeji na povrchu zemi a i tech se musiš zbavit , za 3-5 dni zopakuj , mne stačili 4 a spokojenost, a nezapomen na dýchavi masku a rukavice je to docela smradlavý a nebezpečný insekticid , chilli zdar! 

http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;
V zahradkarstve mi odporucali este aj MOSPILAN 20 SP 1,5g , ale zatial som nekupil nic, aby som sa poradil este s vami . Tak co myslite co bude lepsie ?
čo viem vo veľkom sa používa viacero typov na striedačku aby sa eliminovalo možnosť vytvárania odolnosti proti druhu účinnej látky ... vertimec sa používa a je považovaný ze dosti účinný, len má dlhú ochrannú dobu (to inak nepriamo poukazuje aj na silu toho ktorého prípravku), preto pestovatelia konzumnej papriky ho používajú v dobe kedy sa ešte nehrozí pravidelný zber plodov, podľa mňa je jedno ktorý použiješ, ale dávam hlas vertimec.
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.
- stalker251
- Stálý člen
- Reputace: 18
systemove insekticidy je najlepši použivat v odbobi rastu vtedy nemá rastlina ani co odburat, následne v kvetovej fázi sa výrazne nedoporučuje použivani pesticidu!!!! riskujete potencialnu degradáciu dna buducej generácie rastliny , a vplodovej fázi nejlepši na žačátku , ....
najlepši je vermitec, mospilan učinkuje na mšice
najlepši je vermitec, mospilan učinkuje na mšice

http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;
Ahoj, dneska jsem si v praci vsimli na lsitech nejakych cernych tecek..a mezi nima jedna pohybujici se mala nazloutla. List je jakoby vysaty od spicky dal postupne..lsity uvadaji..co sem tu koukal tak asi trasnenka. Odkud se tam ta mrcha bere? mame stejny substrat, akorat jej vzdy proparime 10minut v mikrovlnce, nekde jsem cetl, ze by to melo stacit, trouba to nepropari vsude rovnomerne..
zatim sme vyhodili asi 5 listu, napadlo to jednu az tri rostlinky z tech 15ti co mame za okny.. Nektere uz maji malickate naznaky kvetu, takze hadam,z e cim driv se to vse postrika, tim lepe, co?

zatim sme vyhodili asi 5 listu, napadlo to jednu az tri rostlinky z tech 15ti co mame za okny.. Nektere uz maji malickate naznaky kvetu, takze hadam,z e cim driv se to vse postrika, tim lepe, co?
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2593
- Kontaktovat uživatele:
Roztoči.