Vedra-zloutnuti a meknuti listu

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
Pobo
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Vedra-zloutnuti a meknuti listu

Příspěvekod Pobo » 18 čer 2013 14:40

Dobry den,
jak jsou ted vysoke teploty venku a slunicko krasne sviti, tak mojim paprickam se to asi nelibi. Vcera jsem si vsimnul, ze trosku zacaly zloutnout a listy se neudrzi a padaji k zemi, rikal jsem si, ze jim asi vyschnyly kvetinace v tomhle pocasi a radsi jsem je trochu zalil, dneska jsem se na ne kouknul a je to jeste horsi, listy jsou jak z mekke gumy vubec si nechteji drzet tvar a jen splihle visi. Hlina mi uplne sucha neprijde(mival jsem ji i sussi) a aby zase byly prelite, to take ne(mival jsem i mokrejsi). Nevite nekdo jak bych jim mohl pomoct?
PS vcera to bylo jen na jedne (Satan's kiss na obrazku), dneska se k ni pripojily dalsi a i jine odrudy
13053

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2598
Kontaktovat uživatele:

Re: Vedra-zloutnuti a meknuti listu

Příspěvekod gandalf » 18 čer 2013 15:06

Nemáš tam mšice? /soudím podle bílých částeček na listech/ Taky bych jí dopřál více prostoru - rostlina vypadá dobře. Jestli je máš trvale blízko omítky /zdi/, může na ně působit i sálavé teplo, které neúměrně zvýší odpar z listů. Rosíš je?

queenas
Stálý člen
Reputace: 78

Příspěvekod queenas » 18 čer 2013 15:17

Hlavne to nezalevej a neros, kdyz na to prazi slunce.
...ja jen pro jistotu:) to pak skoli i zdravou kytku..

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2598
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 18 čer 2013 15:36

Jasně, pochopitelně večer když se ochladí.

Pobo
Nový člen

Příspěvekod Pobo » 18 čer 2013 16:41

zalevam vecer, bile tecky jsou bordel od omitky jeste z povodni(asi bych to mel otrit, ale vypadalo to, ze jim to moc nevadilo), msice byly jen na jedne a to v dubnu, po jednom postriku zmizely uplne, rosit jsem nerosil, jestli je to tolik treba pobezim si sehnat rozprasovac a vecer zacnu rosit, jinak to salave teplo asi bude ono, cele poledne a odpoledne se tam u te zdi vzpira slunce, takze je asi budu muset presunout(to teda netusim kam uz takhle byl problem najit misto:-D)?

do100L
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod do100L » 18 čer 2013 16:51

teploty nad 35 st.C sú tiež nevhodné, podobne to od obeda mám aj ja, sprav im tienenie počas slnka, napr. tieniaca sieť (45 - 60%) a bude to lepšie, vodu sa posnaž naliať navečer, nech si cez noc sadne a kým nie je znova slnko sa to dostatočne zregeneruje, rosiť nie je nutné, jedine ak y si chcel nejaké listové hnojivo - životabudič raz za čas, ale aj to pozor na vonkajšiu teplotu. Takisto pozor na teplotu zeminy, treba mať na pamatáku, že ak je jej menej ako by bolo optimálne, ľahko sa prehreje nad 25-28 st.C a to tiež pokiaľ bude trvácejšie bude na škodu ... spomaľuje sa látková výmena, až zastavuje, noc to nezachráni, chýba svetlo ... aj ked chilli je akože z teplejších krajov neznamená to, že vydrží priveľa slnka ... tak nejako všeho primnerene
8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.

Pobo
Nový člen

Příspěvekod Pobo » 20 čer 2013 00:39

do100L píše:teploty nad 35 st.C sú tiež nevhodné, podobne to od obeda mám aj ja, sprav im tienenie počas slnka, napr. tieniaca sieť (45 - 60%) a bude to lepšie, vodu sa posnaž naliať navečer, nech si cez noc sadne a kým nie je znova slnko sa to dostatočne zregeneruje, rosiť nie je nutné, jedine ak y si chcel nejaké listové hnojivo - životabudič raz za čas, ale aj to pozor na vonkajšiu teplotu. Takisto pozor na teplotu zeminy, treba mať na pamatáku, že ak je jej menej ako by bolo optimálne, ľahko sa prehreje nad 25-28 st.C a to tiež pokiaľ bude trvácejšie bude na škodu ... spomaľuje sa látková výmena, až zastavuje, noc to nezachráni, chýba svetlo ... aj ked chilli je akože z teplejších krajov neznamená to, že vydrží priveľa slnka ... tak nejako všeho primnerene
tak jsem je vcera vecer pekne zalil a prenes do baraku do stinu, pres den se trochu zmatozily, tak je tu jeste necham na zitrek a pak pujdou zase ven, zem mely pekne teplou, jak to bylo v kvetnicich, tak to byl asi hlavni duvod, snad se pocasi umoudri, nektere mam rovnou v zemi bez moznosti prenosu a chudinky kdyz prezily najezdy slimaku tak je dorazi slunce

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“