Kvety bez peľu?

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
kennuardo
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Kvety bez peľu?

Příspěvekod kennuardo » 23 kvě 2013 21:45

Ahojte, pestujem prvý rok a uz mam celkom pekne rastlinky.

Pestujem Loco, Habanera, Squash jamaican yellow a Black pearl.

Narazil som vsak na nahodny problem. Niektore moje chilli nevytvaraju peľ v kvietkoch.
Black pearl robi peľu aj za 5 rastliniek aj squash. Ale Habanero a niekolko Loco rastliniek kvitne bez peľu.

Moze to zniet divne ale kedze sa rad s mojimi rastlinkami zaoberam a sledujem ich :thumbup: tak ich aj opelujem.
A vazne tie kvietky nemaju pel. Ked som zobral pel z BP alebo squashu a opelil nim habanera tak mi urobili plody.

Loco neviem vobec opelit s cudzim pelom a ani potukanie po kvietku vobec nepomaha. Su vadne tie rastlinky? Alebo im chyba nejaka zivina?

Co moze byt problem? neviete mi niekto poradit ?

bobo87
Nový člen

Re: Kvety bez peľu?

Příspěvekod bobo87 » 27 kvě 2013 08:14

Pridavam sa, moje jolokie maju uz po 3-4 kvety na rastline, ale pel ziaden. Pritom na malych filius blue na vedlajsom okne a len v teglikoch od jogurtu sa uz pel najde. Vsetky rastliny maju rovnaku starostlivost (polievanie, prihnojenie, svetelne podmienky...). Netusite niekto, co s tym? Nerad by som mal rastliny bez plodov. :( :dunno: :clock:

queenas
Stálý člen
Reputace: 78

Příspěvekod queenas » 28 kvě 2013 07:51

Ja mam zkusenost takovou, ze nektere papricky vykvetou a nekolik dni jim trva, nez dozrajou tycinky s pylem... Jak dlouho tam mate ty kvety, ktere nepousti pyl?

bobo87
Nový člen

Příspěvekod bobo87 » 28 kvě 2013 08:32

Moje 2 najstarsie kvety maju po 4 dni a nove maju bud 2, alebo 3 (neviem urcit, bol vikend a nebol som v praci).

kennuardo
Nový člen

Příspěvekod kennuardo » 28 kvě 2013 17:49

Moj problem vyzera byt trochu vaznejsi, pretoze moje loco uz pomaly prestava kvitnut a este stale nema ziaden pel.
Kvitne uz od zaciatku maja a stale nic. Ani jeden plod a ani trochu pelu.

Zvlastne na tom je to ze su to 4 z 5 rastlin co som vysadil. Jedna ma uz minimalne 5 plodov.
Divne je aj to ze vobec nerobi piestik. Ma len nejaky velmi kratky "kyptik" a dokonca ani po opeleni inym pelom sa nic nedeje. (HMO mi tiez robi kvety bez pelu ale opelil som ho pelom z SYO a urobilo uz dva plody)

Je to dost skoda. Rastlinky su pekne velke a kosate kricky a robia velke mnozstvo kvetov a ani jeden plod....

:rn:

Trochu som patral a nasiel som ze rastlinka prvy tyzden nemusi robit pel. na prvych par kvietkoch.
Niekto pisal ze nachylnejsie rastlinky staci ze nemaju vlhkost a slnko a nerobia zdrave kvety ale toto je kvetinacove LOCO :D

kulin93
Nováček

Příspěvekod kulin93 » 05 čer 2013 19:21

Taky mam stejný problém u Habanero Long Hot ale přetrváva už tři týdny a pořád dokola .. u jiných druhu už mam několik plodu jen habanero ne a ne dát pyl takže je zrada někde jinde nejspíš buď zalivka a hnojení což si nemyslím spíše nějakej jinej faktro a ten nevim bohužel jakej je :-(

stalker251
Stálý člen
Reputace: 18

Příspěvekod stalker251 » 05 čer 2013 22:26

nasadte biobizz topmax kvetový stimulátor....musite jim pomoct externe když to nejde samo
http://www.youtube.com/user/stalker2512?feature=mhee" onclick="window.open(this.href);return false;

kennuardo
Nový člen

Příspěvekod kennuardo » 10 čer 2013 00:12

Neviem no.

Asi je to iba o tom ze su tie rastlinky sterilne...teda ich kvety.

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“