otáčení za sluncem
otáčení za sluncem
Mám takovy problem možná to ani problem neni teda ale moji skorpici se otači za sluncem ale jako řekneme že dost pěstuji za oknem takže po par dnech se me uplne natoči smerem z okna ven všechny listy i celej stonek muže jim to nejak ubližit ?? zatim to řeším že je každe dva dny otáčím na druhou stranu
jinak vytaženy nejsou maji hodne silne stonky na to že maji jenom pul metru zatim maji asi 8 mm stonek krásné ostře zelene silné rostliny jenom jsou na sluničko proste fakt natesny že to nejak přehání poradte prosim co s tim nebo jestli ma smysl je otáčet jesli jim to neubliži

-
- Nový člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: otáčení za sluncem
taky jsem otacel kazdej den treba i 2x... ted jsem to vyresil izotermickou folii z autolekarnicky a uz se nikam neotaceji
krasne se to odrazi 

Re: otáčení za sluncem
Tu jsem teď také zahlídl v marketu.. Zaujala mě cena a matná vzpomínka, že by se mohlo jednat o mylar (vyroben snad pro družice = excelentní účinost proti tepelnému záření ??) No ale odradila mě zlatá barva = asi neodráží úplně všechno světlo (barvy pro fotosyntézu) a tak jsem zůstal u fólie z growshopu (ideálně s diamantovým reliéfem pro rozptyl, ta je ale dražší). Měl by někdo lepší informace, jestli je rozdíl zanedbatelný nebo ne?RanNDaal píše:taky jsem otacel kazdej den treba i 2x... ted jsem to vyresil izotermickou folii z autolekarnicky a uz se nikam neotacejikrasne se to odrazi
Btw: natáčením kytka zvyšuje efektivitu pro využití dopadajícího světla a tak když jí otočíš, tak ji akorát nasereš a ona se bude muset zase vrátit zpátky