Uschlý stonek?

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
bombard
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Uschlý stonek?

Příspěvekod bombard » 23 bře 2013 11:10

Dobrý den.Mám pár kytek Bhut Jolokia který jsem tak nějak z minulého roku zazimoval.Teď se mi zdá jestli už nejsou pryč.Je možné aby byly stonky takhle hnědé?

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Re: Uschlý stonek?

Příspěvekod Dr.Pedr » 23 bře 2013 11:20

bombard píše:Dobrý den.Mám pár kytek Bhut Jolokia který jsem tak nějak z minulého roku zazimoval.Teď se mi zdá jestli už nejsou pryč.Je možné aby byly stonky takhle hnědé?
11745

Taky mám u některých ,,přezimek,, hnědé stonky...uvidíme třeba se chytnou... :tiphat:

Wiking
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod Wiking » 23 bře 2013 21:16

Barva sice neco malo napovi, ale neni 100% jista.
Zkus test: Ohni horni cast do uhlu 45°. Praskne-li to a bude to ocividne suche, da se predpokladat pravdepodobny exitus rostliny :wall:
.. jeste ale nezoufej!-pokracuj pak o par cm nize, bude-li vysledek stejny, jeste o par cm nize.. Dostanes.li se az ke korenum, mas 100% jistotu ze se neda nic delat.

Jestli ale stonek jen napraskne, nebo nepraskne vubec, proste budes-li citit jakousi ohebnost, tak to vypada dobre, tak sance na probuzeni z hybernace tu stale jeste je.. :jalapeno:
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]

queenas
Stálý člen
Reputace: 78

Příspěvekod queenas » 23 bře 2013 21:23

Ty dvě vepředu vypadají dost kaputt:))
ty zbylé tři možná ještě žijou.. jestli jsou na nich nějaké živé pupeny, tak se třeba probudí

Baron z Žop
Stálý člen
Reputace: 3467

Příspěvekod Baron z Žop » 24 bře 2013 19:48

Tak jak píše queenas,ty dvě k.o.
Vloni na podzim jsem vyryl a přesadil hybernovat 2x bh.y. yellow, 1x bh.y.red, 2x hab.chocolate a 1x inka red drop.
Letos sem probral k životu pouze 1x bh.y.yellow a 1x bh.y.red,zbytek odešel do věčných lovišť :rn: ty dva kousky co přežili tak krásně obrašili a mají už v zápaždí lístků nasazený mrťavý kvítky.
Takže z vlastní zkušenosti vím že úmrtost je dost velká...
Letos jsem zasadil další semínka těch samých odrůd plus další druhy, takže jsem zvědavý jak která rostlinka z přezimujících a nově zasazených zaplodí...odborníci říkaj že by letos měla být o mnoho větší úrodnost :jalapeno:
Další věc co je,je fakt že trvá dost dlouho než se proberou a to sem jim měsíc svítil a dopřál dostatek zálivky.
Letos na podzim vyzkouším jak znovu zazimovat ve temným sklepě kde je teplota +-12st tak i nově pouze vyrýt,zastřihnout kořínky,přesadit a dát na parapet okna jižní strany.
Kamarád mi v říjnu dovezl no name rostlinku z Martiniku,ta sice po počátečním šoku ze změny klímatu shodila pár lístků ale teď se má taky čile k světu :thumbup: :thumbup:

queenas
Stálý člen
Reputace: 78

Příspěvekod queenas » 24 bře 2013 22:51

Ja tuhle zimu prezimoval 4 kytky v severnim pokoji, byla tam teplota tak 18 stupnu. Vubec jsem je neostrihal, jen dost omezil zalivku. Papriky nerostly, jen tak staly a prezily to vsechny. Ted uz vyhani kvety a chlastaji jako o zivot:)) takze, podle me, pokud maji aspon trochu prisun svetla, nechat vzdycky aspon nejake listy. Ty taky dobre indikuji, jestli uz neni zemina moc preschla (jednoduse povadnou)...

Baron z Žop
Stálý člen
Reputace: 3467

Příspěvekod Baron z Žop » 25 bře 2013 17:49

Jasan že pokud je budu mít den co den na očích tak ledacos o rostlinkách vydedukuju.
Jenže já vsadil na zazimování s holým stonkem,tmou a omezenou zálivkou.letos na podzim zkusím oba způsoby a bude jasno :thumbup:

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“