Na internetu jsem se dočetl, že je dobré vysypat substrát pískem. Viz. odkaz: http://www.jaroslavmachacek.com/files/b ... ovana.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Co si o tom myslíte?
Válka se smutnicemi :)
Re: Válka se smutnicemi :)
Mne zatial stacia lepove plastove stitky (zohnal som len biele, zlte nikde nemaju), ale s prichodom teplejsich mesiacov sa to asi len zhorsi, takze toto asi budem musiet vyskusat. Dik za link. 
Otazka je co potom s tym pieskom. Odsypat prec? Nechat tak?

Otazka je co potom s tym pieskom. Odsypat prec? Nechat tak?
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Lepové desky žluté....čím více tím lépe....a jde to i bez chemie...

Podle mého ti to nepomůže,pokud je už substrát zamořenej.Nedávno mi nezbylo nic jiného nez ho sterilizovat v troubě,vyndat kazdou sazenici zvlášť a propláchnout kořenovej systém, znova zasadit(cca 40rostlin).Ted už se jim daří mnohem líp.chlupacz píše:Na internetu jsem se dočetl, že je dobré vysypat substrát pískem. Viz. odkaz: http://www.jaroslavmachacek.com/files/b ... ovana.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Co si o tom myslíte?
Vysypal jsem tím každý květináč tak uvidíme. Smutnic za dva dny opravdu ubylo a už se nezdržujou na substrátě nebo někde na kytce. Zajímalo mě spíš jestli takhle zasypaný substrát dostatečně dýchá.
Jen tak na okraj. Nedávno jsem přesazoval a pak bylo docela teplo. Za chvíli se mi objevily mušky. Kupoval jsem substrát značky RAŠELINA UNIVERZÁL tak si myslím, že to bylo z toho.
Jen tak na okraj. Nedávno jsem přesazoval a pak bylo docela teplo. Za chvíli se mi objevily mušky. Kupoval jsem substrát značky RAŠELINA UNIVERZÁL tak si myslím, že to bylo z toho.
-
- Stálý člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
chlupacz píše: . Nedávno jsem přesazoval a pak bylo docela teplo. Za chvíli se mi objevily mušky. Kupoval jsem substrát značky RAŠELINA UNIVERZÁL tak si myslím, že to bylo z toho.
Na znacce nezalezi. Ta smutnice jaksi nezajima, ony neumi cist, myslim si aspon..

Pekl jsi ten substrat v troube? Nebo v mikrovlnce? Jak dlouho, a pri jake teplote?
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]
Tipuju, že nepekl:)
No já myslím, že chlupacz chtěl spíš zjistit, jestli s tímto konkrétním substrátem nemá někdo podobné zkušenosti, že to je třeba shit
No já myslím, že chlupacz chtěl spíš zjistit, jestli s tímto konkrétním substrátem nemá někdo podobné zkušenosti, že to je třeba shit

To víte, že nepekl
... při takovém množství by to byl celkem záhul a navíc bydlím na vysokoškolské koleji kde je kuchyňka na jedno patro