Vysoká teplota

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
chlupacz
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Vysoká teplota

Příspěvekod chlupacz » 16 úno 2013 22:36

Nazdar milovnici chilli! Stal se mi mensi problem. Mam seminka ve fazi kliceni. Jalapeno early necely tyden ale jeste nelezou a nejakou smes co uz leze. Zacal jsem prisvicovat ale v dusledku teploty zdroje a vyssiho polozeni substratu jalapen se mi na seminkach objevily skvrny evidentne zpusobene vyssi teplotou (jsou jen zezhora). Ty skvrny nejsou nejak moc hnede ale proste jsou tam. Ty ostatni klicky to zrejme nijak neposkodilo ale co ty jalapena? Maji jeste sanci nebo mam zacit znova? Mam to v parniku ale ten zdroj tam byl naprudko. Kdyz jsem prisel z prace tak teplota byla neco kolem 36-38. Diky za jakekoliv rady! Jsem uplny amater :D

queenas
Stálý člen
Reputace: 78

Re: Vysoká teplota

Příspěvekod queenas » 16 úno 2013 23:30

Jestli mas jeste nejaka seminka jalapeno, tak bych je dal klicit. 36 stupnu uz muze byt pro seminka celkem fatalni v kombinaci s uschnutim (a dost mozna i bez nej)...

Wiking
Stálý člen

Příspěvekod Wiking » 17 úno 2013 09:25

Vysvetli mi prosim, jaky smysl to ma prisvecovat seminkam????????
Prisvecuje se az vyklicenym rostlinkam, az kdyz maji listky a jsou schopny vytvaret fotosyntezu.
Chilliseminka klici i v absolutni tme, potrebuji jen teplo a vlhko. :-)
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]

chlupacz
Nový člen

Příspěvekod chlupacz » 17 úno 2013 10:57

jelikož klíčky z jiné várky jsou už venku :) a chtěl jsem tím částečně vyřešit problém s kolísáním teploty od topení ale nečekal jsem že to bude tak sálat... no měl jsem ještě něco v záloze takže už se máčí ve vodě :) (zamozřejmě ře je potom dám do substrátu) :D

chlupacz
Nový člen

Příspěvekod chlupacz » 17 úno 2013 23:46

tak nakonec vysoká teplota nebyla až tak fatální... 3 ze 4 semínek už začínají klíčit :jalapeno: zasazeno v úterý

Zpět na „Začátečnický koutek“