Jakub Rosice Balkón 2025

Venkovní pěstování chilli
Keba
Nový člen
Reputace: 63
Obrázky: 0

Re: Jakub Rosice Balkón 2025

Příspěvekod Keba » 04 dub 2025 09:58

Mikymoto píše:
02 dub 2025 19:40
Už jsem měl jednu sezónu, kdy rychle vystartovaly děložní lístky a pak se to zaseklo - zůstala jalová sazenice bez vrcholového pupenu, ze kterého by pokračoval další růst. Udělala to jedna odrůda a těch sazenic bylo několik (ne všechny), takže tipuju že se do kupovaného osiva namíchalo více semen z několika zdrojů a jeden měl holt nějakou genetickou vadu.
Ze zvědavosti jsem to nechal ve skleníku a trpělivě zaléval spolu s ostatními, než mě to po cca 2 měsících přestalo bavit a nechal jsem je bídně zhynout žízní. Za celou dobu pouze mírně povyrostly ty děložní listy a jinak žádný pokrok. Prostě ztráta času a prostoru.
Pokud se Ti během 1-2 týdnů nevyvinou zárodky pravých listů, tak to můžeš hodit z balkónu po nezvané návštěvě :tongue:
Díky za sdílení zkušenosti! První pravé lístky už mám venku, ale 14 dní bez známek růstu, viz foto níže. Takže jak říkáš, nechám to ještě pár týdnů bojovat a uvidíme. Mrzí mě to, na Tabasco jsem se těšil. Semínka jsem objednával předloni z Německa, ze 4 vyklíčily jen dvě a tahle jediná zatím žije, ale neroste no :bashead:

85242

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4480

Příspěvekod MartinS » 04 dub 2025 11:53

Ahoj. Napada me jen rozebrat tu jiffy, mrknout na koreny a presadit. Presazeni temer vzdy pomuze.

Mikymoto
Stálý člen
Reputace: 1144

Příspěvekod Mikymoto » 04 dub 2025 12:54

Jestli jsou tam pravé lístky, tak má šanci. Měl jsem sazenici, které měla problém sundat helmu a děložní lístky prakticky uhnily ve slupce. Nicméně zůstaly cca 1 mm děložní lístky a v jejich úžlabí časem vyrašily i ty pravé.
Ona ta chudinka jak nemá potřebnou plochu listů, na kterých by "těžila" fotony, tak nemá dost energie na ten růst. Ono se to rozjede, jen to holt bude mít pomalejší začátek.

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9550
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 05 dub 2025 08:18

Někdy to tak je, že rostlina zakrní, letos také jedna, vylezla je měsíc stejná a nic. Zkus vyoperovat.

Zpět na „Venkovní galerie pěstování chilli“