Mikymoto píše: ↑02 dub 2025 19:40
Už jsem měl jednu sezónu, kdy rychle vystartovaly děložní lístky a pak se to zaseklo - zůstala jalová sazenice bez vrcholového pupenu, ze kterého by pokračoval další růst. Udělala to jedna odrůda a těch sazenic bylo několik (ne všechny), takže tipuju že se do kupovaného osiva namíchalo více semen z několika zdrojů a jeden měl holt nějakou genetickou vadu.
Ze zvědavosti jsem to nechal ve skleníku a trpělivě zaléval spolu s ostatními, než mě to po cca 2 měsících přestalo bavit a nechal jsem je bídně zhynout žízní. Za celou dobu pouze mírně povyrostly ty děložní listy a jinak žádný pokrok. Prostě ztráta času a prostoru.
Pokud se Ti během 1-2 týdnů nevyvinou zárodky pravých listů, tak to můžeš hodit z balkónu po nezvané návštěvě
Díky za sdílení zkušenosti! První pravé lístky už mám venku, ale 14 dní bez známek růstu, viz foto níže. Takže jak říkáš, nechám to ještě pár týdnů bojovat a uvidíme. Mrzí mě to, na Tabasco jsem se těšil. Semínka jsem objednával předloni z Německa, ze 4 vyklíčily jen dvě a tahle jediná zatím žije, ale neroste no