potřebuji poradit začínam
Re: potřebuji poradit začínam
Ahoj. To je dobrý vědět. Budou na lodžii-čili zastřešeny,takže podmisky proti přelití. Antonín
-
- Nováček
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Dobrý den všem,
Rád bych si zkusil vypěstovat vlastní chilli papričky. Něco jsem si přečetl zde na foru, něco v publikaci od Jasona Nickelse něco pochytil na internetu takže jsem opravdu velmi lehce poučený laik. Zaujali mě tyto odrůdy: Satan kiss, Sparkler a Thai Hot Chilli. Jsou Vhodné pro absolutního začátečníka,který nemá s pěstováním žádné zkušenosti? Předpokládané stanoviště za oknem s nutností přisvěcování. Nebo jinak, existují vhodnější odrůdy pro začátečníka předem děkuji za odpovědi.
Rád bych si zkusil vypěstovat vlastní chilli papričky. Něco jsem si přečetl zde na foru, něco v publikaci od Jasona Nickelse něco pochytil na internetu takže jsem opravdu velmi lehce poučený laik. Zaujali mě tyto odrůdy: Satan kiss, Sparkler a Thai Hot Chilli. Jsou Vhodné pro absolutního začátečníka,který nemá s pěstováním žádné zkušenosti? Předpokládané stanoviště za oknem s nutností přisvěcování. Nebo jinak, existují vhodnější odrůdy pro začátečníka předem děkuji za odpovědi.
Za oknem s prisvitem maximalne jako na predpest, ale pro pestovani pres cely rok pokud to nejde dat ven nebo do skleniku nebo za okno zvenku, tak snad radsi growbox. Zalezi tedy na tom prisvitu no. Pokud bude dost silny, dokazu si to predstavit, ale prijde me to jakoby zbytecne takto pestovat, pokud nemas na to podminky. Na predpest ok, na nejake vynosy asi moc ne.
Ja zacinam v growboxu a pak presouvam na balkon v Dubnu treba 40cm kytky s 10-15ti patry do 15-40l textilnich kvetinacu a vynosy jsou kolem 150ti plodu na rostlinu. Spis ale vice.
Za oknem, zalezi take na velikosti kvetinace/truhliku.
Jako klidne zkus, ale me to neprijde celorocne idealni.
Ja zacinam v growboxu a pak presouvam na balkon v Dubnu treba 40cm kytky s 10-15ti patry do 15-40l textilnich kvetinacu a vynosy jsou kolem 150ti plodu na rostlinu. Spis ale vice.
Za oknem, zalezi take na velikosti kvetinace/truhliku.
Jako klidne zkus, ale me to neprijde celorocne idealni.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9371
- Kontaktovat uživatele:
Pochopitelně lze celoročně bez přisvětlování, odrudy jako Jamaika, Black olive, ale i Choco ghost jami. Musíš zkusit, každý máme jiné podmínky, teplota, vlhkost, průvan, světová strana... Ještě je čas, koncem ledna vysýt semínka a v jiffech klidně do března, když nemáš ty mini, ale to si zde založ vlákno a poradíme.
No tak jasne, ale ty jsi indoor master. Ja bych doma krome predpestu nic k snedku nepestoval.
-
- Nováček
- Reputace: 0
Diky za odpovedi