Krútenie listov
Re: Krútenie listov
Zvolil som nasledujuci postup: tabak zo 6 cigariet som zalial 1/2L vriacej vody a nadobu som zavrel. Necham luhovat, precedim a zajtra postriekam. Dufam ze aj tato metoda bude pre vosky dostatocne toxicka. Ti mali zeleny smradi mi uz rozozrali jeden list. Kedze som ich na listoch nasiel iba par, predpokladam ze su na stonkach, kde su dokonale maskovany.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
6 cigariet na pol litra vody to by malo bohato stačiť. Nezabudni pridať do postreku aj pár kvapiek nejakého saponátu (napríklad Jar, alebo tekuté mydlo a podobne) aby postrek lepšie prilnul na listoch a na voškách. Postrekuj rastlinu hlavne zospodu lebo vošky sa držia na spodnej strane listov. Postupne zmáčaj kompletne celú rastlinu aby ani kúsok neostal suchý. Tabak je spoľahlivý prostriedok proti voškám. Ak ich zasiahneš všetky, tak je úspech zaručený a neprežije ani jedna.
Len som ten tabak nevaril. Iba zalial vriacou vodou. Snad to bude stacit na vyluhovanie nejakych 24hod
Postriekal som ako ste mi radili. Este som tam pridal vodu z pohara, kde davam vajgle. To bol smrad . Je potom nutne, napr. na druhy den vecer vystriekat rastlinu s cistou vodou? A tie pokrutene listy sa vyrovnaju?
Máš úplnú pravdu, 50 gramov tabaku na liter vody je skutočne dosť veľa. Ja osobne používam podobné množstvo ako ty – kopcovitú polievkovú lyžicu, a to úplne stačí na vošky. Taktiež si myslím, že takáto silná koncentrácia je zbytočne drahá a navyše môže byť škodlivá nielen pre škodcov, ale aj pre človeka. Ak sa dá, radšej používam mechanické metódy, ako je ručné odstraňovanie vošiek. Na jednej rastline sa to naozaj oplatí. Stačí zopakovať párkrát a máš pokoj bez zbytočnej chémie.
Stojí za to se podívat
https://gastromania.sk/lopaty-na-pizzu
Stojí za to se podívat
https://gastromania.sk/lopaty-na-pizzu