Martinuv balkon 2024
Re: Martinuv balkon 2024
Jo taak. Ne nejsem na Ezo vymyvani mozku a ostatni hovadiny zadneho spiritualniho druhu a povercivost se do toho take pocita.
Zitra to pokosim uz vsechno, uz nemam silu s tim vsim bojovat. Vse dam susit, zrale i nezrale. Zelene zkusim nechat jestli dozraji, obcas treba tyden od sklizne se papricky dobarvi.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3753
- Obrázky: 0
Tak vcera jsem ukoncil sezonu, o mesic a pul drive nez bych to normalne udelal.
Bohuzel neustaly boj s msicemi, mravenci a vosami, uz se nedal vydrzet.
Takze to ted vypada takto smutne, nez to nejak poklidim.
Sklidil jsem uplne vsechno. Zrale, nezrale. Zhruba 5% chilli ma suchou hnilobu(BBcka i Tiberiusove, cast Dorsetek), protoze jsem to posledni mesic jen strikal proti skudcum a zapomnel na Wuxal. A take priblizne 20% je nezralych.
Takto to necham tak do vikendu a pak to ususim. Neco mozna stihne jeste zmenit barvu.
Bohuzel neustaly boj s msicemi, mravenci a vosami, uz se nedal vydrzet.
Takze to ted vypada takto smutne, nez to nejak poklidim.
Sklidil jsem uplne vsechno. Zrale, nezrale. Zhruba 5% chilli ma suchou hnilobu(BBcka i Tiberiusove, cast Dorsetek), protoze jsem to posledni mesic jen strikal proti skudcum a zapomnel na Wuxal. A take priblizne 20% je nezralych.
Takto to necham tak do vikendu a pak to ususim. Neco mozna stihne jeste zmenit barvu.
Zkusim letos asi poprve zavarovat.
Nasel jsem recept, tak to zkusim podle toho. Akorat misto Jalapeno bude mix
https://www.seminka-chilli.cz/nakladane ... -papricky/
Nasel jsem recept, tak to zkusim podle toho. Akorat misto Jalapeno bude mix
https://www.seminka-chilli.cz/nakladane ... -papricky/
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9307
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Martine, to je smutné, ale jsou boje, které nejde vyhrát.
Já kdysi měl sbírku citrusů, desítky plodících keřů, některé staré přes 20 let a pak jsem jeden *****, začal vozit napadené stromky zvláštní hnilobou, jelikož šlo o raritní odrůdy, každý fanda si jich pár koupil, do 2 let nám prakticky vše odešlo! Spolupracovali jsme s odborníky z botanických zahrad a nebyl lék.... no mazec. Tak vím, jaké to je.
Já kdysi měl sbírku citrusů, desítky plodících keřů, některé staré přes 20 let a pak jsem jeden *****, začal vozit napadené stromky zvláštní hnilobou, jelikož šlo o raritní odrůdy, každý fanda si jich pár koupil, do 2 let nám prakticky vše odešlo! Spolupracovali jsme s odborníky z botanických zahrad a nebyl lék.... no mazec. Tak vím, jaké to je.
Vcera jsem zavaroval podle receptu na seminka-chilli kde v originale se dava Jalapeno.
Ja udelal mix vseho do dvouch nejvetsich 1l
Mensi 0,5l sklenice jen sugar rush a druha take, ale nahoru jsem nasekal jeste Dorsetky.
Dnes jsem udelal druhou varku podle receptu na kalnaky. Akorat jsem udelal dvojitou davku vseho.
Ocet mix jablecny a normalni.
Cukr hnedy, Curry Cervene podle inspirace od Oskara. A zbytek dle receptu od Lazara, ktery tam mel vyrazne mene cukru nez puvodni recept od Loba, coz ale jsem radsi. Dva hrnky cukru dokopy na dvojitou davku.
Nevedel jsem na kolik sklenic to dohromady bude.
Nakrajel jsem:
dve velke cervene papriky
Jednu stredni bilou redkev
Asi 8 mrkvi.
Jeden stredni kvetak
Nekolik cibuli (asi 5ks)
Do kazde sklenice 1-2 strouzky cesneku
Do kazde sklenice jeden Tiberius na dno a zhruba pulka Brown Bic nahoru.
Hlavni velke sklenice jsem plnil vzdy stejne.
Odspoda: superhot, cesnek, cibule, kvetak, mrkev, paprika sladka, superhot.
Pak stejnou metodou jeste jednu mensi a dalsi uz byla improvizace. Mel jsem kvetak a ostatni korenovku jen na hlavni mix a tak mam jednu sklenici pak jen superhoty a mrkev. Pak dve miniaturni sklenicky jen Tiberius a o neco vetsi pak take Tiberius.
Dokopy asi 4,5l materialu ve sklenicich.
Klasicka varka by byla tedy asi na 2l. Podle toho jak tam nahustite zeleninu.
Ja udelal mix vseho do dvouch nejvetsich 1l
Mensi 0,5l sklenice jen sugar rush a druha take, ale nahoru jsem nasekal jeste Dorsetky.
Dnes jsem udelal druhou varku podle receptu na kalnaky. Akorat jsem udelal dvojitou davku vseho.
Ocet mix jablecny a normalni.
Cukr hnedy, Curry Cervene podle inspirace od Oskara. A zbytek dle receptu od Lazara, ktery tam mel vyrazne mene cukru nez puvodni recept od Loba, coz ale jsem radsi. Dva hrnky cukru dokopy na dvojitou davku.
Nevedel jsem na kolik sklenic to dohromady bude.
Nakrajel jsem:
dve velke cervene papriky
Jednu stredni bilou redkev
Asi 8 mrkvi.
Jeden stredni kvetak
Nekolik cibuli (asi 5ks)
Do kazde sklenice 1-2 strouzky cesneku
Do kazde sklenice jeden Tiberius na dno a zhruba pulka Brown Bic nahoru.
Hlavni velke sklenice jsem plnil vzdy stejne.
Odspoda: superhot, cesnek, cibule, kvetak, mrkev, paprika sladka, superhot.
Pak stejnou metodou jeste jednu mensi a dalsi uz byla improvizace. Mel jsem kvetak a ostatni korenovku jen na hlavni mix a tak mam jednu sklenici pak jen superhoty a mrkev. Pak dve miniaturni sklenicky jen Tiberius a o neco vetsi pak take Tiberius.
Dokopy asi 4,5l materialu ve sklenicich.
Klasicka varka by byla tedy asi na 2l. Podle toho jak tam nahustite zeleninu.