Prosím vás, ještě pár dní před přesazením do finálních květináčů bojuju s lehce (teď už těžce) zdeformovanými listy. Nechal jsem to po přesazení být s tím, že mělo být nějaké organické hnojivo v substrátu, tak ať se vzpamatují a kdyžtak si řeknou co dál. Nicméně i když je přihnojím, i když je nepřihnojím, vypadají pořád stejně, trochu i hůř možná a už se mi podobný nešvar rozšiřuje i na ostatní rostliny. Zjara jsem bojoval se mšicemi, postříkal jsem to několikrát BioOlem a zdálo se, že ok. Teď zespod listu jsou občas vidět takové zelené mušky. Hnojil jsem naposledy do zálivky asi dva týdny zpět, minulý týden jsem je postříkal wuxalem (vím, že obsahuje aji něco NPK) kvůli vápníku, protože jsem na jednom plodu našel suchou hnilobu. Ale fakt už nevím. Pavučinky nevidím, jediné co, tak občas miniaturní malé bílé na listech, ale to může být klidně i okolní prach, nehýbe se to a víc nerozliším. Mšice také přímo nevidím, ale je mi divné, že by se furt nebyly schopné z něčeho vzpamatovat. Zalívám většinou co dva dny, jak prohrábnu substrát a je suchý. Jsou to 4 jalapeno telica a jedna monkey face yellow.
Žloutnoucí deformované listy - škůdci?
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9307
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Žloutnoucí deformované listy - škůdci?
Na tom listu vidím mšici, nahoře pokud jsou pavučiky a jakoby pomoučeno, je to sviluška navíc taky. Ty listy mohou být také poškozené postřikem a pak svitilo slunce atd.... ty hodně špatné bych otrhal a vzal na ně lupu a snad něco najdeš.
Pravda, něco jsem našel, takový maličký a bílý, občas větší a poloprůhledný... takže asi ty svilušky. Tak to budu šplíchat mospilanem a snad to zmizne pryč... Nejhorší je, že jedna kytka tohle měla těsně před přesazením do finálního květináče, myslel jsem si původně, že to jsou neoptimální podmínky a prostě chce do většího, tak jsem to nějak neřešil. Takže už to muselo být v tom supresivním substrátu, snad není možný. Tak dík, zkusím dát vědět časem, jak to vypadá.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9307
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Uvidíš, já mám nejlepší zkušenost s Neem Azalem. Není pak toxicky, když chceš plody jíst.