Posledni trojpanelak v ulici. Jo cela prava strana ulice je park. Cca 750m. Vyhled na krcsky les.
Nj jak jsme ve slepe ulici, jsou tu stromy. Z biotopu jsou slyset zaby. Pak mravenci, srsni, lisky tady stekaji, datel, trakapoud, obcas bazant nebo zajic, veverky na stromech. Proste okraj Prahy
Martinuv balkon 2024
Re: Martinuv balkon 2024
Ahoj.
Mšice jsou boj...mravenci mi je také nosí a já s nima bojuju. Už 5x letos. K Tvým pocitům. Měl jsem to tak dva roky zpátky. Nic se mi nechtělo, nebavilo mě to. Letos jsem udělal celou terasu jinak a kytky jedou parádně. Však uvidíš. Já za rok snad udržím ruce a bude o 10-20 sazenic méně. Ale víš jak je to když se dávají semínka klíčit...pak se hrabu v semínkách jak bába v koksu a říkám si, že už stačí, že je toho moc. Ale zase aby bylo na výstavku. Prostě dilema
Však pokecáme na Vypalováku.
Mšice jsou boj...mravenci mi je také nosí a já s nima bojuju. Už 5x letos. K Tvým pocitům. Měl jsem to tak dva roky zpátky. Nic se mi nechtělo, nebavilo mě to. Letos jsem udělal celou terasu jinak a kytky jedou parádně. Však uvidíš. Já za rok snad udržím ruce a bude o 10-20 sazenic méně. Ale víš jak je to když se dávají semínka klíčit...pak se hrabu v semínkách jak bába v koksu a říkám si, že už stačí, že je toho moc. Ale zase aby bylo na výstavku. Prostě dilema
Však pokecáme na Vypalováku.
Super to chutna. Jak palive ovoce v puse.
-
- Stálý člen
- Reputace: 203
- Obrázky: 0
Mě se mravenci prokousali okolo okeního rámu. Koupil sem pytlíček s mletým kari (za 4 kč) nasypal to do té dírky ve zdi a od tý doby (skoro 3 měsíce) se tam nedostal ani jeden.
https://www.pasti.cz/blog/jak-na-mravence/
https://www.pasti.cz/blog/jak-na-mravence/
Vcera jsem zrusil kvetinac s Jala a Belly.
Otrhal jsem vsechno zrale i nezrale a hodil na panev, jako priloha to bylo fajn.
Totalne zamsicovany, hnojik ani postrikane listy ze vsech stran rockeffectem, az se lesknou, ale nezastavi je to proste.
Alespon se to na balkonu trochu uvolnilo.
Dalsi v poradi bude Sugar rush stripey.
Ta v truhliku neni pruhata, dozrava ale do paradnich barev. Krupe, super. Chutove ale zadne terno. Ty plody co rostou v kvetinaci a jsou s pruhy, jsou chutnejsi.
Proste bez pruhu = neznackova
Pristi rok nasadim asi jen Petovy koule a k tomu pridam mozna jednu Ajinu nebo jednu superpalivku BB/Tiberius/JWGS. Jedno z nich, ale ne vsechny.
Nebavi me cekat pul roku na superpalivky, nez muzu neco sklidit. To same ty bacatum. Je Srpen a sklidil jsem par kusu. Uz me nebavi porad na neco cekat a mezitim sledovat jak je to v kazdodennim najezdu mravencu a msic.
Kulata zraje od Cervence - skvela chut a vynos a vypada to dobe i jako okraska.
JWGS jsem par mel. Ale na Bice a Tiberiuse budu jeste tak mesic cekat.
O to uplne nestojim, blokovat balkon, kde mohl byt treba bazen pro deti ve vedrech...
Dalsi zrusim kulatou s rajcaty na vychodnim v truhliku, abych mel prostor osetrovat Dorsetku. Nemam sanci se k ni dostat, fyzicky na ni nedosahnu. Ma mraky osklivych listu, z tech vsech postriku porad dokola, ale ma nasazeno hodne papricek a nejake jsou zrale.
Nejak to tam prekazi a je treba to take rozseknout aby to starani slo lepe.
Musim proste redukovat za behu, jinak bych se z toho zblaznil.
Jinak abych to zakoncil pozitivne.
Na to ze JWGS je bila, rozhodne ma super chut.
Nejake zlute a bile maji takovou mydlovou chut. Ale tohle je chutove moc dobre. Cerstve prikusuji k jidlu kazdy den. Na koreni asi take bude top. Uvidime co zbyde, zatim stiham rozdavat v praci a konzumovat
Otrhal jsem vsechno zrale i nezrale a hodil na panev, jako priloha to bylo fajn.
Totalne zamsicovany, hnojik ani postrikane listy ze vsech stran rockeffectem, az se lesknou, ale nezastavi je to proste.
Alespon se to na balkonu trochu uvolnilo.
Dalsi v poradi bude Sugar rush stripey.
Ta v truhliku neni pruhata, dozrava ale do paradnich barev. Krupe, super. Chutove ale zadne terno. Ty plody co rostou v kvetinaci a jsou s pruhy, jsou chutnejsi.
Proste bez pruhu = neznackova
Pristi rok nasadim asi jen Petovy koule a k tomu pridam mozna jednu Ajinu nebo jednu superpalivku BB/Tiberius/JWGS. Jedno z nich, ale ne vsechny.
Nebavi me cekat pul roku na superpalivky, nez muzu neco sklidit. To same ty bacatum. Je Srpen a sklidil jsem par kusu. Uz me nebavi porad na neco cekat a mezitim sledovat jak je to v kazdodennim najezdu mravencu a msic.
Kulata zraje od Cervence - skvela chut a vynos a vypada to dobe i jako okraska.
JWGS jsem par mel. Ale na Bice a Tiberiuse budu jeste tak mesic cekat.
O to uplne nestojim, blokovat balkon, kde mohl byt treba bazen pro deti ve vedrech...
Dalsi zrusim kulatou s rajcaty na vychodnim v truhliku, abych mel prostor osetrovat Dorsetku. Nemam sanci se k ni dostat, fyzicky na ni nedosahnu. Ma mraky osklivych listu, z tech vsech postriku porad dokola, ale ma nasazeno hodne papricek a nejake jsou zrale.
Nejak to tam prekazi a je treba to take rozseknout aby to starani slo lepe.
Musim proste redukovat za behu, jinak bych se z toho zblaznil.
Jinak abych to zakoncil pozitivne.
Na to ze JWGS je bila, rozhodne ma super chut.
Nejake zlute a bile maji takovou mydlovou chut. Ale tohle je chutove moc dobre. Cerstve prikusuji k jidlu kazdy den. Na koreni asi take bude top. Uvidime co zbyde, zatim stiham rozdavat v praci a konzumovat