Substrát
Re: Substrát
Zdravim tiez by som sa chcel opytat otazku ohladom substratu.Tiez rozmyslam nad kupou Substratu s mykorhiziou ale chcem sa opytat ci ked ho zalejem insekticidom(Dursban 480EC) ci to nevyhubi aj mykorhizu?Dakujem
Insekticidy houbám nevadí (to na hmyz), horší jsou fungicidy (na plísně a houby) ty by raději neměli přijít do styku s hlínou a kořeny 

Hej ja viem ze jak je to s tym delenim len som sa chcel uistit ze nekupim substrat s mykorhiziou nadarmo:)
Zdravím všechny.
Mám jeden nenačatý pytel univerzálního substrátu (70 l) od Mountfieldu. Věděl by někdo z Vás ,když ho uskladním ve sklepě teplém asi 15-20 st.dle roč.období srpen -duben tj. 9 měsíců do příští sezony ,bude pak ještě použitelný ?
Díky za odpověď.

- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9583
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, bude, skladuji je v garáži a mám to podobně.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9583
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
To hnojivo bych neřešil, ano, může to plesnivět, už se mi to stalo, malinko na povrchu, je lepší to trochu pootevřít, ale měl jsem pytel 2 roky zapomenutý v garáži a ok.
Me nacaty substrat plesnivel pokazde. Je jedno jestli byl v garazi nebo ve sklepe. Leda ho nechat uplne otevreny dychat. Ale nacaty pytel se zavrenym vrchem byla vzdy plisen. Nenacatej pytel by asi vydrzel ve sklepe, kde je mensi vlhkost nez v garazi pres zimu. Tam by maximalne vyschnul. Za me lepsi nechat substrat vyschnout a pak chvili zvykat na vodu. Metoda zabaleni jako pytel s penezma se nikdy nevyplatila. Kazdy mame ale jine podminky. I ta plisen byla vzdy jen nahore. Takze jsem cast vyhodil a zbytek byl ok. Jinak nechavam normalne pres zimu substrat na dalsi rok i v kvetinacich primo. Jen oklepu "parez", ktery vyhodim. Pokud tedy substrat nedaruji.
Letos planuji do nej zapravit pres zimu Vapnik od Hnojiku a chci ho vyuzit i pristi rok. Preci jen jsem kupoval asi 7x 50l pytel.
Letos planuji do nej zapravit pres zimu Vapnik od Hnojiku a chci ho vyuzit i pristi rok. Preci jen jsem kupoval asi 7x 50l pytel.