Usychání a hnědnutí listů
Usychání a hnědnutí listů
Ahoj všem. Chtěl jsem se zeptat o radu. Rostliny jsem hnojil npk s guanem, dával vitalkomplex a harmonii vápník. Rostliny byly celkem v pohodě. Proto jsem je asi měsíc nehnojil a dával pouze ten vitalkomplex a harmonii. Po měsíci jsem je prihnojil tekutým slepičincem a od té doby mi začaly usychat špičky a okraje listů a listy začaly hnědnout. Některé listy uschly úplně. Stejnej problém mám i u rajčat. Myslíte, že jsem je přehnojil nebo spálil? V návodu bylo psáno 2 víčka na 4 až 6 litrů, já jsem dal 2 víčka asi na 9 litrů. Poradíte, co dál? Mám rostliny hojit, případně čím? Mám doma granule npk s guanem. Mám strach, aby rostliny neuschly úplně. Zatím zalévám čistou vodou a ošetřuji vitalkomplexem. Jinak rostliny už nějaký plody mají a kvetou. Díky za radu.

-
- Stálý člen
- Reputace: 1145
- Obrázky: 0
Re: Usychání a hnědnutí listů
Podle listů nejspíš půjde opravdu o přehnojení.. Nic jinýho než dietu teď stejně dělat nemůžeš - můžeš ještě zkusit "propláchnout" květináče. Pořádně zalít a vodu proteklou do misek vylejt do záchoda. Pokud nejsou poškozené kořeny, tak se kytka vzpamatuje a pojede dál.