Vsezved 2023
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vsezved 2023
Taky pozoruji, že se to nějak zaseklo.
Naposledy upravil 1 dne petr.polasek; celkem upraveno 8x.
-
- Stálý člen
- Reputace: 2419
Growbox se začíná rozjíždět. Začínám přihnojovat, protože to loňský Jalapeno Maylon vlevo je dost podvyživený. A vlastně i ajiny začaly dost žloutnout.

Edit: Jak tak kkoukám na tu fotku, budu muset kouknout na postprocesing před vložením. Ta intenzita světla si nějak nesedla s foťákem z telefonu a vyvážení barev je otřesný.
Edit: Jak tak kkoukám na tu fotku, budu muset kouknout na postprocesing před vložením. Ta intenzita světla si nějak nesedla s foťákem z telefonu a vyvážení barev je otřesný.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
-
- Stálý člen
Dnes namočena do lignohumátu další várka. Ve schránce jsem totiž nalezl obálku z pepperseeds.ca. Konkrétně máčím toto:
Rocoto Desert Cherry
Rocoto Olive
Bubba
Aji Piquante
Early Sweet Bell
Rocoto Desert Cherry
Rocoto Olive
Bubba
Aji Piquante
Early Sweet Bell
-
- Stálý člen
Dnes jsem dal do lignohumátu namočit další výsev. Prozatím klíčivost nic moc, vyklíčilo jen okolo 50% druhů. Velká bída je v klíčení rocota.
-
- Stálý člen
Pomalinku vylézazí další rostlinky ven a tak jsem dnes přinesl do stanu nové 3 mimina.
Trochu se to pohlo, ale poslední 3 týdny jsem se s tím trochu pral. Zprvu dost roslin podvyživených. Pro rychlejší vstřebávání jsem dal výživu s mikroprvky na list. I přes to se dvě rostlinky ne a ne vzpamatovat hlavně Jalapeno Numex Pinata. V pátek jsem si všiml, že jsem do nich pral asi 3 týdny světlo nonstop (časovač měl přepnutý vypínač), takže za blbost se platí. A to mi bylo trochu divné, že na víkend jim nestačila voda. No už se začínají trochu vzpamatovávat, ale ještě je na některých rostlinách vidět přehnojení.

Trochu se to pohlo, ale poslední 3 týdny jsem se s tím trochu pral. Zprvu dost roslin podvyživených. Pro rychlejší vstřebávání jsem dal výživu s mikroprvky na list. I přes to se dvě rostlinky ne a ne vzpamatovat hlavně Jalapeno Numex Pinata. V pátek jsem si všiml, že jsem do nich pral asi 3 týdny světlo nonstop (časovač měl přepnutý vypínač), takže za blbost se platí. A to mi bylo trochu divné, že na víkend jim nestačila voda. No už se začínají trochu vzpamatovávat, ale ještě je na některých rostlinách vidět přehnojení.
-
- Stálý člen
Modelky ve stanu už taky začínají růst.

Aji melocoton (verze II)

Moranquinho Brazil
Aji lucento

Jalapeno Dieghito
Aji melocoton (verze II)
Moranquinho Brazil
Aji lucento
Jalapeno Dieghito
-
- Stálý člen
Někdy uprostřed týdne jsem dal do substrátu rajčátka a dnes jsem je přepikýroval. Asi je v pondělí vezmu pod světlo. Vyřadil jsem odrůdy, kde nám něco vadilo, nebo se nehodili do našich podmínek. Celkem mám 6 druhů, původní:
Šejk
Start S F1
Malé keříčkové (druh s malými plody z prvního roku ve skleníku, druhý rok vylezlo samo, neznám jméno a je super na sušení)
Jahodo
Nově přidané:
Fuego rosa
Delicano
Šejk
Start S F1
Malé keříčkové (druh s malými plody z prvního roku ve skleníku, druhý rok vylezlo samo, neznám jméno a je super na sušení)
Jahodo
Nově přidané:
Fuego rosa
Delicano
-
- Stálý člen
Jelikož jsem dnes přinesl pod světla rajčata, bylo potřeba uvolnit místo, takže okna na východ to jistí (bohužel jediná možnost).

Asi bych to mohl někdy přesadit.

Asi bych to mohl někdy přesadit.