Ahoj, prvy krat pestujem chilli. 13.1 som zasadil 30 semien do minipareniska z toho vyklicili len 3. Zrejme zly substrat a nestabilna a nizka teplota. Mozno aj kvalita osiva, kedze som to mal od sukromnej osoby.
Odroda: Naga Morich
Ked vyrastu prve prave listky predsadim to do 4-5l crepnika a mozno tomu kupit nejaky mini foliovnik. I ked mam zahradu, asi to bude takto lepsie, kedze neverim, ze to tu u nas dozreje. Planujem to dat dnu, ked zacne mrznut v noci. To je v skratke moj plan. Snad z toho nieco bude.
Zatial takto
Per 2023
-
- Stálý člen
- Reputace: 2418
- Obrázky: 0
Re: Per 2023
Ještě bych neházel flintu do žita. Některá semínka klíčí dlouho. Letos mám nové tablety na sázení a přesně vidím, kdy semínko začíná vystrkovat klíček. Některá rocota si dávají hodně na čas. Důležité je i dobrá vlhkost substrátu, ale zase nesmí být semínka utopena jen ve vodě, jinak shnije.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
- lazar
- Stálý člen
- Reputace: 3153
Určitě vydrž klidně i 3 - 4 týdny... Ať se daří...
-
- Stálý člen
- Reputace: 136
Rostlinky jsou celkem v chillu. Jako když jsem poprvé začínal tak jsem taky jel mega improvizovaně. Vyplatí se určitě koupit topnou podložku. Za mě nejlepší možnost pro pěstování. Nemusíš využit jen na papriky ale i na lilky atd... záleží kolik do toho chceš investovat. Pokud budeš mít rostlinky u okna počítej s tím, že budou vytáhlé a můžou se zlomit.
Alobal je k nicemu, vetsinu svetla pohlti a na rostlinu odrazi jen minimum svetla. Mnohem lepsi by byla bila deska. Nebo se da koupit v growshopu folie.
Si si isty, ze to tak je? Znie mi to len ako marketingovy tah vyrobcov tych folli. Ved staci urobit pokus, kde mas svetelny zdroj, das k nemu alobal a pozries na stenu oproti, kolko svetla sa odrazi, no a alobal odrazi viac svetla ako cisto biela doska. Keby som bol este predajca folii, tvrdil by som, ze alobal pohlti presne tie frekvencie svetla, ktore su pre rastilnu osozne Ak to tak je, rad by som videl, kto, kde a ako to merali
Ale bez srandy, zatial im to staci myslim a rastu dobre.
Ale bez srandy, zatial im to staci myslim a rastu dobre.