Martine, nejlepší je cokoliv na bázi latexu, ten vosk vysychá. Já to dělám několik let a neprosychá to. Hlavně když řežu veliké větvě nebo celé stonky. Pak mám rostliny přes zimu a není s tím problém.MartinS píše: ↑06 zář 2022 11:12Loni jsem vsechno zarezane zamazal steparskym voskem, stonky zcernaly stejne. Vypadalo to hnusne.
Tedy ted myslim prorezany ker pri prezimovani. Pres sezonu nic nerezu, jen ohybam.
Skoro je lepsi je seriznout a nechat prirozene vyschnout(mozna az pak by melo smysl je "zalepit" voskem).
Roky jsem jen serezal a neresil, nechal to prirozene vyschnout k vetsinou prvnimu koleni.
Tahle kytka se probere, klidne bych ji zbavil vseho, nechal jen 20cm stonek a ona obroste. Muze se prezimovat a zaplodi pristi rok.
Choroba / škůdec ?
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9560
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Choroba / škůdec ?
Stejne cerne tecky jsem mel na Oru i loni. Da se to oriznout a nicemu to nevadi. Co to ale je, nevim. Sucha hniloba pry ne.
Dělám to stejně, je hrozně chutná, díky, aspoň vím, že v tom nejsem sám
- Praha
- Moderátor
- Reputace: 1033
Přesně jsem to měl i já. Loni i letos. 

-
- Nový člen
- Reputace: 48
Ahoj, zkusil jsem pogůglit a vypadá to, že by to mohl být nějaký hmyz. Něco jako když jsou napíchané třešně.
https://peppergeek.com/peppers-black/
https://peppergeek.com/peppers-black/
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9560
- Kontaktovat uživatele:
Toto mám také na Oro Euador, jen ale na některých a někdy. Mám podezření na mšice nebo molice, ale také nevím.