Příspěvekod peret » 26 srp 2022 11:01
Ta červená je od velkopěstitele bylinek a zeleniny z jižní Moravy (kromě Annuum a 15000 SHU ticho po pěšině) takže se předpokládá, že se to bude jíst. Podle mně chuť dobrá, jedna paprička je tak akorát na porci polévky, na obloženém chlebu trochu zahřeje. Mě stačí pěstovat pár rostlin střední a menší velikosti mezi 2-3 hvězdy pálivosti. spíš roční nebo keříkovité. Příští rok to bude s rodokmenem.
Trochu teorie: pokud řekneme, že paprika roční je druh roční, čínská a keříkovitá jsou její poddruhy pak se to dál může dělit na sekce (skupiny blízkých odrůd), odrůdy a jednotlivé klony.
Chápu, že při šlechtění vznikají jedinci lepší, horší a jiní. Selský rozum mi říká A produkci si nechám, B prodám třeba i se slevou C vyrobím chilli pastu/koření.
Mě o myšlénku se jedná...JC-Záskok
Naposledy upravil 1 dne
peret; celkem upraveno 28x.
Mám ještě spoustu dobrých rad, ale Vám už docházejí...
