Bonchi - bonsai chillies
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Bonchi - bonsai chillies
na bonchi je odporúčané veľké listy trhať dole a nechávať len malé 

-
- Stálý člen
- Reputace: 422
Pálí, pálí, to to pálí

To ten stonek můžu ustřihnout třeba 10cm nad kořenovým balem (takže bych měl takový pahýl), aby se mi pak dělaly větvičky nebo musím až nad tím, kde se z hl. stonku dělají další větve...?
Mám totiž kytku, kterou už příští rok nechci na plody, ale má hlavní stonek cca 30cm.. děkuji za odpověď
Mám totiž kytku, kterou už příští rok nechci na plody, ale má hlavní stonek cca 30cm.. děkuji za odpověď
- Lexter
- Stálý člen
- Reputace: 1300
Kdosi kdysi řekl že zkusit se má všechno. Jestli to byl dobrý výrok či rada nevím, ale co už. Můj pokus:

Jedná se o hybrid Fillius Blue a bůhvíčeho dalšího. Začíná pomalu obrůstat. Nemám ho tedy v misce, ale v klasickém 1l. Snad to moc nevadí nebo je nízký květináč nezbytný?
Podle mě očko vyhodí, ale bude to mít o to složitější když nebude mít žádné rozsochy kde imho papriky obráží nejlépe.
Jedná se o hybrid Fillius Blue a bůhvíčeho dalšího. Začíná pomalu obrůstat. Nemám ho tedy v misce, ale v klasickém 1l. Snad to moc nevadí nebo je nízký květináč nezbytný?
Podle mě očko vyhodí, ale bude to mít o to složitější když nebude mít žádné rozsochy kde imho papriky obráží nejlépe.
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
Ahoj všem, koukám, že téma bonchi tu nějak usnulo :-(
- radkiii
- Stálý člen
- Reputace: 370
U mňa není moc čo prezentovať. Robím mnoho testov klíčenia, pestovania, hnojenia celý rok a po ukončení rastliny proste zabijem, lebo nemajú žiadny potenciál priniesť úrodu.
A celkom často vyberiem pár kusov na bonchi, pekný doplnok a skúšam a skúšam, ale po nejakom čase vždy umrie. Je to rôzne ale väčšinou do 3 mesiacov je vždy vymaľované a celý ten čas je len a len boj o prežitie a zjavné predlžovanie nevyhnutného
A celkom často vyberiem pár kusov na bonchi, pekný doplnok a skúšam a skúšam, ale po nejakom čase vždy umrie. Je to rôzne ale väčšinou do 3 mesiacov je vždy vymaľované a celý ten čas je len a len boj o prežitie a zjavné predlžovanie nevyhnutného

- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Co mám já bonsaie, dávám do svého vlákna, ne sem.