Budto malo vody nebo teplotni sok. Vcera me kytky na balkone svesily listy a vecer se narovnaly. Nicmene to ze maji dost vody se da prave odhadnout potezkanim kvetniku jak jiz radil Gandalf. Ja jsem vedel ze maji dost, proto jsem je nezalil a jen jsem pockal.
Kdyby mely moc vody, budou vypadat jinak.
Svěšené listy
Re: Svěšené listy
Zkusím tedy zalévat častěji. Snad to zas nebude moc
. Teplotní šok jedině z docela chladné noci co byla na dnešek, jinak nevím.
Ještě se zeptám, jak poznam moc vody?
Moc díky za vaše rady

Ještě se zeptám, jak poznam moc vody?
Moc díky za vaše rady
Moc vody těžký květináč, málo vody lehoučký květník.
Teplotní šok myšleno že se do ní opírá celý den slunko. Jak na ni padne stín sama se opět narovná.
Teplotní šok myšleno že se do ní opírá celý den slunko. Jak na ni padne stín sama se opět narovná.
Moc vody list vypada jinak na zacatku rapiku i jeho kondice.
Pokud je moc vody, rapik listu je nahoru a list pak svou vahou jak je nacucan je zhruba od druhe poloviny stocen dolu.
Pokud je malo vody, rapik listu jde dolu skoro hned u stonku, list je zvlneny jak je v nem malo vody, to se da poznat okem. Kdyz si sahnes bude velmi poddajny.
Pokud je moc vody, rapik listu je nahoru a list pak svou vahou jak je nacucan je zhruba od druhe poloviny stocen dolu.
Pokud je malo vody, rapik listu jde dolu skoro hned u stonku, list je zvlneny jak je v nem malo vody, to se da poznat okem. Kdyz si sahnes bude velmi poddajny.
-
- Nováček
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Prijde mi to jako malo vody nebo teplotni sok.
-
- Stálý člen
- Reputace: 213
myslím že přelít takhle velkou kytku aniž by byla v podmisce voda by bylo hodně velký umění.
-
- Nový člen
- Reputace: 2
- Kontaktovat uživatele:
Svěšené listy mohou skutečně signalizovat nedostatek vody, ale také teplotní šok, jak zmínil MartinS. Pokud si nejsi jistý, můžeš vyzkoušet vzít květináč do ruky a zhodnotit jeho hmotnost – pokud je lehký, rostlina pravděpodobně potřebuje zalít. Důležité je také zkontrolovat, zda nedochází k přelití, což může způsobit hnilobu kořenů a tím i svěšení listů. Pokud se po zálivce kytky narovnají, bylo to pravděpodobně způsobeno suchem. Sledování reakcí rostlin ti pomůže lépe porozumět jejich potřebám. Hodně štěstí s péčí o květiny!