Kroucení a usychání listů
Re: Kroucení a usychání listů
Tak jsme zkusil vápník, listovou výživu a nic. Rostlinám dál usychaly listy a kroutil se. Zkusil jsem proto koupit jednu sazenici a zasadit ji do stejného substrátu. No a sazenice začala hned druhý den dělat to stejný. Začaly se kroutit listy a zasychat. Takže problém byl nejspíše nekvalitním či špatným substrátem. Takže jsem koupil novej a kvalitnější substrát a rostliny přesadil. No a budu doufat, že se rostliny chytnou a vzpamatují.
-
- Stálý člen
- Reputace: 1149
- Obrázky: 0
Na problémy se substrátem upozorňovali lidé už někdy dříve - bylo tam podezření na rezidua chemikálií, které se ale tuším nepovedlo nijak prokázat. O jaký substrát u Tebe konkrétně šlo?
Obyčejný univerzální substrát z uni hobby (chtěl jsem blbec ušetřit no) plus sem do něj přidal hoštický hnůj (směs kravského a koňského hnoje). Teď jsem koupil nějakej lepší s kristalonem a aktivním hunusem (měl jsem ho tuším loni a v pohodě) a rostliny do něj přesadil. Plus sem jim dal listovou výživu na poškozené rostliny, tak uvidím, jestli se dají do kupy. Ale vypadá to, že by snad mohly
-
- Stálý člen
- Reputace: 1149
No tak dej pak vědět, zda se to povedlo vyřešit.
To me take zajima, hlavne at to neni ta bakterie jak popisoval kolega na predchozi strane. V tomto pripade by byl puvod asi v substratu?
- radkiii
- Stálý člen
- Reputace: 370
Tohtoročný substrát z uni hobby mám vo svojom mixe aj ja v niektorých květináčoch a nespozoroval som nič zlé
Možná uskodilo i to hnojivo, těžko říct. Substrát jsem obohatit o hosticky hnůj. Tak uvidíme. Koupil jsem novej, lepší substrát, do něj dal novou sazenici a ta je zatím v pohodě.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2593
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych se přikláněl k výživě.