No celkem dobře funguje fest to prolejt vodou a pak to dát na 5 hodin do mrazáku - ven už vyklepáváš úhledný kostičky.
Ale je lepší dělat to už bez sazeniček
No já zůstal u té lžičky a pokud člověk předtím rozumně zavlažil, tak to i drželo pohromadě - muselo se na to ale hooodně pomalu a něžně. I tak se občas některý holt rozsypal. Tak sem tu špagetku opatrně přidržel v kelímku a přisypal - vždycky se chytily. Ale je s tím každopádně víc práce - to nerozporuju.
Taky používám takto malé sadbovače a výsevní substrát. Před přesazováním zaliji, nechám chvili vsáknout, pak nožem objedu dokola a malou lčičkou opatrně vyndám. Někdy se bal rozsype, ale většinou zůstanou kořínky s částí zeminy. Je to docela piplačka a asi nejhorší práce z celého předpěstu.
Takže to chce tabulku čokolády nebo panáka, pustit oblíbenou muziku a pak to jde skoro samo.
Tak jsem dnes trochu něco přesadil, zatím 23 ks v 0,5 l květináčích. Venku vyklíčených 73 dalších super hot a Rocot. Objednávky zatím na 40 ks a více jich nepustím , nechávám sazenici za kilčo... Celkem to vidím na plus mínus 100 ks a v průběhu příštího týdne vysadím Jalapeno a pár semínek z posledního výsevu. Kupodivu minulý rok šli sazenice Jalapení nejvíce na odbyt, takže bych chtěl alespoň 90 ks, abych jich tak 40 až 50 mohl poslat do světa.
Přidávám také nějaké aktuální foto. Nicméně vím, že příští rok budu chilli box předělávat a udělám nový, kdy do něj vložím mé zkušenosti z pěstování
z posledních let . Jinak Vás ostatní sleduji a koukám jak Vám to luxusně roste .
Když někdo říká že to nejde, ať nepřekáží tomu, kdo to udělá.