Prusvitne skvrny na listech

Choroby rostlin paprik, škůdci, identifikace, likvidace!
stankar
Stálý člen
Reputace: 1311
Obrázky: 0

Prusvitne skvrny na listech

Příspěvekod stankar » 26 lis 2012 14:48

Zdravim, dneska jsem si uz rikal, ze je cas zjistit, co to je za chorobu, na listech se od malinkych skvrn vyvinou vetsi a postupne jsou prusvitnejsi, cely list pak zezloutne a upadne/uschne. Zatim jsem nasel na forech, ze to ma vice lidi, ale odpoved jsem nenasel, snad tady budete vedet :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Tmavsi list v pravo je jako kdyz spaleny od hnojiva, ale to si nejsem jisty, jestli to neni ta sama choroba (kraje a spicky jsou uschle a kolem zlute)

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Re: Prusvitne skvrny na listech

Příspěvekod Dr.Pedr » 27 lis 2012 06:25

http://dendro.mojzisek.cz/tab_hnoj.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Ps: ,, možná,, je to nedost.vápníku....tohle aplikuj na list (nic s tím nezkazíš a zároveň posílíš růst)

http://www.agrobio.cz/vyrobky/50-wuxal-kalcium.html" onclick="window.open(this.href);return false;

:tiphat:

stankar
Stálý člen

Příspěvekod stankar » 27 lis 2012 16:04

Neni to spise problem houboveho onemocneni ? U tmavsich listu by to odpovidalo na vapnik, protoze zacaly by trosku pokroucene, ale u tech prusvitnych skvrn nevim ... zkusim sehnat ten vapnik a dam vedet jak to dopadlo, zatim diky ;)

stankar
Stálý člen

Příspěvekod stankar » 05 pro 2012 15:35

Tak dnes jsem provedl prvni postrik, pro jistotu uplne vsem rostlinam (vetsina ma svetle listy z nedostatku svetla, treba o neco ztmavnou :)), tak jsem zvedavy ;)

stankar
Stálý člen

Příspěvekod stankar » 14 pro 2012 13:50

Tak po 3. postriku zadna razantni zmena, listy vypadaji porad stejne a dale to postupuje, ikdyz mozna pomaleji, navic se mi objevily male cerne skvrnky na listech (mam ale podezreni, ze to je od zimy u okna), tak pridam vice hnojiva, treba to pomuze, jinak po tom vapniku mi zacaly zase rostlinky rust, nove vyhonky (nepokroucene) atd, takze k necemu to alespon bylo :)

papagee
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod papagee » 14 pro 2012 17:03

Zdravím,myslím že to bude ten nedostatek světla v kombinaci s přelitím a zimou a od okna,jak píšeš výše.celkově máš celkem dlouhé internody a tenké stonky.Hnojením to rozhodně nevytrhneš.pokud to nedáš alespon pod zářivku,postříhej to o 2/3 a do jara trhej květy z obrostů.
btw, mohla by to být i sviluška v počátečním stadiu.at roste

stankar
Stálý člen

Příspěvekod stankar » 14 pro 2012 17:18

Diky za rady, prostriham a otrham, ikdyz zatim neni co, kdyz to nekvete :)

Wiking
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod Wiking » 15 pro 2012 05:30

Z te fotky nepoznam presne o co se jedna, ale je treba vedet kde se ta rostlina nachazi, a je treba se podivat jake mame datum.
Hodne rostlin se v tuto dobu uklada k zimnimu spanku, nebo ma za sebou bujny vegetacni rok a ted proste budou "spat" , a zbavuje se tedy nadmerneho olisteni. Listy uschnou a upadnou.. proste receno.
Stejne jak kdyz na podzim jdete lesem a na zemi je miliarda listi :-)))) takze tak nejak.
Z vlastni zkusenosti jsem mel podobne listy taky, na jare kdyz chilli mam v byte na okne a nektere listy se dotykaji okna (skla) a sviti na ne slunicko tak je to spali. To ted neni ten pripad, v polovine prosince.
Pak jeste muze byt pozer skudcem, coz ted asi taky neni ten pripad.
Jednoduse receno: Listi opada a na jare vyrasi nove. Nedelal bych si z toho tezkou hlavu, je to kolobeh prirody :whistle:
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]

Zpět na „Choroby a škůdci chilli paprik“