Výběr do začátku

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Din0
Stálý člen
Reputace: 422
Obrázky: 0

Re: Výběr do začátku

Příspěvekod Din0 » 14 lis 2012 19:15

TashonkaWitko píše:opet jen muj nazor ... i doma "odpestujes" jakoukoliv papriku .. potrebujes "jen" .. seminko, kvetinac, substrat, zalivku, hnojivo, teplo a svetlo .. pokud ji tohle dokazes dat v potrebnem mnozstvi a pomeru, nebude problem .. a hlavne nebude zadny rozdil mezi "blbym" Jalapenem a "extra" Morugou, Jsou to furt papriky a i ta slavna Moruga neni zadna extra odruda, ktera by potrebovala ke snidani cerstvy kureci maso i s krvi a k veceri Wagnerovu operu... furt je to jen "blba paprika", ktera zakoreni, vyroste, vykvete a vyplodi ..

JIna otazka, ktera me osobne napada je .. proc prave ted a pro zacatek Moruga a Naga Viper ?
seminko, jiffy, substrat a hnojivo není problém...jediný, co mě trápí a s čím by mohl být problém je světlo a možná i místo, protože se jedná o panelákový byt ;) přemýšlel bych, že bych ze začátku využil starý akvárko, ale nevím, co pak dál, tak trochu váhám a radši se ptám...

a proc? dostal jsem se k semínkům a říkám si, je blbost toho nevyužít :)) chilli miluju a docela mě to chytlo, i když jsem ještě pořádně nezačal :smart:
Pálí, pálí, to to pálí :firychil: :veryhot: :firy:

TashonkaWitko
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod TashonkaWitko » 14 lis 2012 19:30

:-) svetlo neni problem .. kdyz projdes fora a zameris se na svetlo, zjistis, ze je to jen otazka $$$ zda dokaze nahradit Slunce nebo ne ... je toho babilion co muzes zvolit - zarivka, CFL, HID HPS, LED , plazma atd ... projdi growersky fora abys zjistil co je potreba k "radnymu"sviceni ... vse je o $$$, jediny problem, co skutecne je, je misto .. neni problem naklicit kytku v okne pod zarivkou, neni problem ji pestovat od CFL, ale co pak, az bude mit 1 metr ? Tedy pokud to chces mit celou dobu doma. Pokud jde jen o drivejsi rozpestovani a pak vpujde en .. reseni se nabizi spousta ...

a co se tyce druhu .. mne osobne se nejvic libi .. Jalapeno .. klici neuveritelne rychle. Roste i za podminek, kdy treba Haba ma problem. tzn nesel bycn za kazdou cenu tim "nejpalivejsim"smerem ... s jistym zjednodusenim reknu, ze plati "cim vic palivosti" tim vic starosti .. i kdyz to neni uplne pravda .. mne osobne delaji nejvetsi starosti Habanera .... zatimco Jalapena, 7Pot, Moruga se snazi "jak o zivot"...

ale pokud bych Ti mel ted doporucit .. bez do Globusu, kup si cerstvy Habanero .. maji ho tam ... snez ho a mas nejaky meritko co a jak pali ... a z papriky vypreparuj asi 100 seminek a muzes si hrat. Kdyz se nepovede = chcipne, zadna skoda. Mas jich jeste 99. Kytky z koupenych seminek si nech na pozdeji .. az budes vedet "o co go".... i tak ... kdyz to chcipne, neni problem naklicit novou ... atd atd .. tudiz mi vychazi .. pestuj zpocatku ty nejvic proflakly veci .... a specialitky typu Moruga atd , kde i seminka jsou jista vzacnost, si nech na potom, az budes vedet co a jak ... delam to uplne stejne ... jsem jen asi 1/2 roku pred Tebou ... drzim palce ... a preju hlavne to misto ...

Din0
Stálý člen
Reputace: 422

Příspěvekod Din0 » 14 lis 2012 19:41

tak právě to je můj problém, teda spíš do té doby, než by přerostly akvárko (cca 50cm na výšku) a pak by nastal problém v tom, že bych nedokázal zajistit dostatek světla protože ani není moc místa (teda pokud nechci vyklidit skříň, vyházet oblečení a nahradit ho papričkama :D), dokud by venku nebylo kolem 25 stupnu, to by pak mohly na nekrytý balkon, který je obří a je na jih ;) taky se právě radši ptám, protože takový semínka nechci zničit a rovnou vyhodit, proto jsem si objednal balíček za okno a uvidíme, to vyzkouším první a asi co nejdřív :)

jinak díky za tvůj čas a rady ;)
Pálí, pálí, to to pálí :firychil: :veryhot: :firy:

gainward
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod gainward » 17 úno 2013 15:19

JIna otazka, ktera me osobne napada je .. proc prave ted a pro zacatek Moruga a Naga Viper ?

To je tak.Z větší míry každý začátečník bez skušeností by chtěl pěstovat právě ty nejpálivější a zároveň na pěstování nejsložitější papričky.Já měl ten stejnej pocit a tak sem také nakoupil chilli typu Chinenses: Naga a Trinidad.Ale nakonec sem zasadil semínka odrůdy Annuum,které sou pro začátečníka si myslím vhodnou volbou a na kterých posbírá zkušenosti a zároveň bude mít jistotu na nějaké to vypěstování svého chilli,nebo toto je nenáročná odrůda.
Já z mého hlediska bych doporučoval pro začátek něco z annuum,třeba Pequin,Puya,Ring of Fire,Takanotsume a další.

Zpět na „Začátečnický koutek“