Problémy s listy chilli paprik
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
- Obrázky: 0
Re: Problémy s listy chilli paprik
Celkove vypadaji zdrave, vcetne mladych listku, takze bych to neresil. Prilisna pece a starost neni zarucena cesta k uspechu.
Muze to byt nekolik faktoru jako aprilove pocasi, preliti, prehnojeni, na skudce to moc nevypada, ale muze to byt i sviluska.
Nechej je dal rust, snaz se neprelivat a nehnojit moc casto, obcas kontrolovat listy kvuli skudcum, nic vic netreba
Muze to byt nekolik faktoru jako aprilove pocasi, preliti, prehnojeni, na skudce to moc nevypada, ale muze to byt i sviluska.
Nechej je dal rust, snaz se neprelivat a nehnojit moc casto, obcas kontrolovat listy kvuli skudcum, nic vic netreba

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
Zdravím, tak se jako začátečník s prosbou opět obracím sem. Pěstuji zároveň annuum (nějaké beraní rohy) a chinense (habanera). Habanera jsou krásný, ale rohy dělají to co je níže na obrázku.

Ze dne na den se prostě listy svěsily. Buďto jsem přelil a nebo prehnojil (hnojil jsem po týdnu od přesazení a pak skoro každý týden, sice menší dávkou, ale asi častěji než se mělo).
Otázka zní, jak jim teď pomoct? Není také možné že mají malou nádobu? Doufal jsem že během 14 dní přesadím do finální nádoby, takže jsem je nechtěl trápit ještě jedním přesazováním. Ale tím to asi nebude když se všechny svěsily ze dne na den. Podmínky mají stejné jako habanera, který jsou ve skvělým stavu a už nasazují květy.
Děkuji za každou pomoc a radu začátečníkovi
Ze dne na den se prostě listy svěsily. Buďto jsem přelil a nebo prehnojil (hnojil jsem po týdnu od přesazení a pak skoro každý týden, sice menší dávkou, ale asi častěji než se mělo).
Otázka zní, jak jim teď pomoct? Není také možné že mají malou nádobu? Doufal jsem že během 14 dní přesadím do finální nádoby, takže jsem je nechtěl trápit ještě jedním přesazováním. Ale tím to asi nebude když se všechny svěsily ze dne na den. Podmínky mají stejné jako habanera, který jsou ve skvělým stavu a už nasazují květy.
Děkuji za každou pomoc a radu začátečníkovi

- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9560
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Může to být ulití vodou nebo úpal, ale i průvan... dej jim čas.
Okno jsem v místnosti vůbec neotevíral, ale je pravda že se to stalo někdy v ty dny, kdy hodně svítilo.
Ahoj, mohl by se mi prosím někdo kouknout na ta má nebožátka, viz post v mém pěstebním vlákně:
post102124.html#p102124
Všechno to jaksi žloutne, plus mě trápí časté deformace a černání nových lístků :/ Doufám, že je to jen nedostatkem živin a častým silným větrem / obecně blbým počasím, ale bojím se, abych něco nepodcenil.
Díky za každou pomoc!
post102124.html#p102124
Všechno to jaksi žloutne, plus mě trápí časté deformace a černání nových lístků :/ Doufám, že je to jen nedostatkem živin a častým silným větrem / obecně blbým počasím, ale bojím se, abych něco nepodcenil.
Díky za každou pomoc!
Zdravím, mám problém s Habanero rostlinkou nezdají se mi její listy, jsou jakoby pokroucene ale barva se mi zda dobra , kvetinku sem jen presadil jako malou sazenici do většího, nehnojim jen zalivam vodou , nevíte kde může mít problém, jsem začátečník, děkuji za rady.tady na letecky poště přidávám fotku rostlinky http://leteckaposta.cz/429830994
Dotaz č. 1
Zdravím všechny. Rád bych vás poprosil o radu. Rostliny, které jsou na fotografiich mám na balkoně, a objevil jsem skvrny a žloutnutí listů. Domnívám se že se jedná o svilušky ale nejsem si jist, takže jsem ještě nic neprováděl, byť jsem si postřik již zakoupil. Můžete mi prosím poradit jaká choroba je potkala?

Zdravím všechny. Rád bych vás poprosil o radu. Rostliny, které jsou na fotografiich mám na balkoně, a objevil jsem skvrny a žloutnutí listů. Domnívám se že se jedná o svilušky ale nejsem si jist, takže jsem ještě nic neprováděl, byť jsem si postřik již zakoupil. Můžete mi prosím poradit jaká choroba je potkala?