Zdravím, jakožto úplný začatečník s pěstováním chilli bych se chtělo poradit co jak.Pěstovat bych chtěl doma, slunce sem svítí 1/2 dne, mám dva truhlíky 6L.
Tak bych se chtěl zeptat zda aby mi někdo neporadil jaké nakoupit semínka(palivost bych si představoval kolem 100 000 SHU), jak zalívat a popřípadě jaký použít substrát nebo hnojivo.
Vřele díky za jakoukoliv radu.
Začátek pěstování
- Hami
- Stálý člen
- Reputace: 3
- Obrázky: 0
Re: Začátek pěstování
Ahoj. Doporučuji důkladněji pročíst forum, určitě najdeš odpovědi na všechny otázky....
Měj se a ať se daří - Hami
Měj se a ať se daří - Hami
ahojte. rad by som sa opytal, ci zaciatok pestovania chilli, resp. vyklicenie semienok ma zacinat na vlhcenej vate, ci sa mozu semienka hned dat do hliny a cakat? mam papricky prvy rok a celkom sa im dari. minuly rok som vzdy zabudol navlhcit vatu, cize semiacka mi nevyklicili. hodim v priebehu tyzdna nejake foto, lebo vobec neviem co to mam za druhy. dakujem.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš vyzkoušet obě možnosti. Spíše než vatu bych použil např. papírovou utěrku. Do vaty by ti pravděpodobně prorostl kořínek a při přenášení naklíčeného semena bys ho mohl poškodit. Jen při výsevu do substrátu nesmíš semínka dávat hluboko.
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
2 bellius: Zkousel jsem vatu, odlicovaci ubrousky, kuchynske uterky. To vse do doby, nez jsem se na netu docetl o Rockwoolu. Od te doby klicim jen v tom - je to nesmirne pohodlny - krasne to drzi vlhkost, nasava si to zespodu co potrebuje, nemusim se o to vlastne skoro starat a to ani pote co seminko vyklici. Teprve az pote, co rostlinka dostatecne povyroste a prokoreni pres, to i s tou kostkou presadim do substratu. Je to pohodlny a co je pro me dulezity i dost blbovzdorny
. Navic cena tech kostek (mam velikost cca 3x3cm) je "nula nula nic"

- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Ja to peru rovnou do stare hliny (novou mam predhnojenou, tak ma strach, at se nespali) a pohodicka
Jednoduse receno, cim min toho pro rostliny delas, tim je to lepsi (samozrejme plati pro zacatecniky vcetne me
) 

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com