Začátek pěstování

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Blind
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Začátek pěstování

Příspěvekod Blind » 30 zář 2012 16:18

Zdravím, jakožto úplný začatečník s pěstováním chilli bych se chtělo poradit co jak.Pěstovat bych chtěl doma, slunce sem svítí 1/2 dne, mám dva truhlíky 6L.
Tak bych se chtěl zeptat zda aby mi někdo neporadil jaké nakoupit semínka(palivost bych si představoval kolem 100 000 SHU), jak zalívat a popřípadě jaký použít substrát nebo hnojivo.
Vřele díky za jakoukoliv radu.

Hami
Stálý člen
Reputace: 3

Re: Začátek pěstování

Příspěvekod Hami » 30 zář 2012 17:22

Ahoj. Doporučuji důkladněji pročíst forum, určitě najdeš odpovědi na všechny otázky....
Měj se a ať se daří - Hami

beliuss
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod beliuss » 01 říj 2012 04:01

ahojte. rad by som sa opytal, ci zaciatok pestovania chilli, resp. vyklicenie semienok ma zacinat na vlhcenej vate, ci sa mozu semienka hned dat do hliny a cakat? mam papricky prvy rok a celkom sa im dari. minuly rok som vzdy zabudol navlhcit vatu, cize semiacka mi nevyklicili. hodim v priebehu tyzdna nejake foto, lebo vobec neviem co to mam za druhy. dakujem.

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 01 říj 2012 10:46

Můžeš vyzkoušet obě možnosti. Spíše než vatu bych použil např. papírovou utěrku. Do vaty by ti pravděpodobně prorostl kořínek a při přenášení naklíčeného semena bys ho mohl poškodit. Jen při výsevu do substrátu nesmíš semínka dávat hluboko.

TashonkaWitko
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod TashonkaWitko » 01 říj 2012 12:19

2 bellius: Zkousel jsem vatu, odlicovaci ubrousky, kuchynske uterky. To vse do doby, nez jsem se na netu docetl o Rockwoolu. Od te doby klicim jen v tom - je to nesmirne pohodlny - krasne to drzi vlhkost, nasava si to zespodu co potrebuje, nemusim se o to vlastne skoro starat a to ani pote co seminko vyklici. Teprve az pote, co rostlinka dostatecne povyroste a prokoreni pres, to i s tou kostkou presadim do substratu. Je to pohodlny a co je pro me dulezity i dost blbovzdorny :-). Navic cena tech kostek (mam velikost cca 3x3cm) je "nula nula nic"

stankar
Stálý člen
Reputace: 1311

Příspěvekod stankar » 01 říj 2012 16:59

Ja to peru rovnou do stare hliny (novou mam predhnojenou, tak ma strach, at se nespali) a pohodicka :) Jednoduse receno, cim min toho pro rostliny delas, tim je to lepsi (samozrejme plati pro zacatecniky vcetne me :D ) :)

Zpět na „Začátečnický koutek“