zalevani destilovanou vodou ?
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
zalevani destilovanou vodou ?
jsem nejaky zmateny. Protoze jak na svinu neprsi a neprsi a muj kyblik co jsem zakoupil na zachytavani destovky je porad prazdny, pouzivam pro zalivku destilovanou vodu. Byla mi doporucena pri koupi masozravek, nasel jsem nejaka doporuceni na jeji pouziti na netu. NIcmene obcas najdu i presne opacny nazor - tedy ze destilku NE. Jak to vidite vy ?
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2598
- Kontaktovat uživatele:
Re: zalevani destilovanou vodou ?
A to do ní přidáváš minerální látky potřebné pro růst rostlinn? On je totiž dost rozdíl mezi dešťovkou a destilkou. Destilkou bych chilli rozhodně nezaléval /víš, že i pro člověka je destilka "jedovatá"?/
-
- Stálý člen
no, ze destilovana voda neni na piti pro cloveka to nejvhodnejsi vim ...
cim si ale nejsem vubec jistej je, jak moc se destovka lisi od destilovane vody, co se obsahu mineralu tyka. Neni mi moc jasne, kde by se tam ty mineraly vzaly. Imho destovka vznika odparem vody a naslednou kondenzaci vodni pary = dest. A nezda se mi, ze by se pri odparu spolecne s vodni parou odparovaly take mineraly ve vode obsazene (to by pak nemohlo fungovat napr ziskavani soli a dalsich mineralu odparovanim morske vody atd .. ) . Takze dle meho selskeho rozumu destovka nemuze zadne mineraly obsahovat ... ty ziska nasledne az pri vniku do zeme jejich rozpoustenim ... a .... nebo se pletu ale teda zasadne ;-)
Jak uz jsem rikal, pri nakupu masozravek mi jednoznacne kladli na srdce nepouzivat normalni vodu. Idealne destovku, pripadne destilku. Destilky mam "plny vedra" (vyrabi ji susicka pradla jako odpad).
Na netu jsem nasel spoustu nazoru PRO (napr cituji "....Dalším z nesmyslů, tradovaných v literatuře, je tvrzení, že zálivka nebo rosení destilovanou (= demineralizovanou) vodou vyluhuje z rostlin živiny. Vždyť voda při delším dešti se téměř od destilované vody neliší! Orchideje se však nejspíš o názorech našich vědců dosud nedozvěděly, a proto dosud na vyluhování živin deštěm nevyhynuly...." a vyjimecne par PROTI (takovy nazor jsem nasel prave tady na chilliforu a proto jsem to vzal v potaz. Byt to nekde jinde, kaslu na to)
FAkt diky za nazor, protoze tohle me zajima ...
cim si ale nejsem vubec jistej je, jak moc se destovka lisi od destilovane vody, co se obsahu mineralu tyka. Neni mi moc jasne, kde by se tam ty mineraly vzaly. Imho destovka vznika odparem vody a naslednou kondenzaci vodni pary = dest. A nezda se mi, ze by se pri odparu spolecne s vodni parou odparovaly take mineraly ve vode obsazene (to by pak nemohlo fungovat napr ziskavani soli a dalsich mineralu odparovanim morske vody atd .. ) . Takze dle meho selskeho rozumu destovka nemuze zadne mineraly obsahovat ... ty ziska nasledne az pri vniku do zeme jejich rozpoustenim ... a .... nebo se pletu ale teda zasadne ;-)
Jak uz jsem rikal, pri nakupu masozravek mi jednoznacne kladli na srdce nepouzivat normalni vodu. Idealne destovku, pripadne destilku. Destilky mam "plny vedra" (vyrabi ji susicka pradla jako odpad).
Na netu jsem nasel spoustu nazoru PRO (napr cituji "....Dalším z nesmyslů, tradovaných v literatuře, je tvrzení, že zálivka nebo rosení destilovanou (= demineralizovanou) vodou vyluhuje z rostlin živiny. Vždyť voda při delším dešti se téměř od destilované vody neliší! Orchideje se však nejspíš o názorech našich vědců dosud nedozvěděly, a proto dosud na vyluhování živin deštěm nevyhynuly...." a vyjimecne par PROTI (takovy nazor jsem nasel prave tady na chilliforu a proto jsem to vzal v potaz. Byt to nekde jinde, kaslu na to)
FAkt diky za nazor, protoze tohle me zajima ...
- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ke kondenzaci vzdušné vlkosi dochází v atmosféře, která obsahuje různé prvky /dusík, uhlík ..., ale i pevné částice/ a ty se potom stávají součástí dešťové vody. V okolí cementáren i vápník
. V destilce tyto látky nejsou. O orchidejích /a Tillandsiích/ náhodou něco vím - funguje to jinak.

-
- Stálý člen
Tak to jo .. to uz mi dava smysl ... OK, destilku necham pouze pro "masarky" a paprikam dopreju normalni vodu .. idealne destovku. Uz mam nachystanej kybl, ale jak na svinu .. nezaprsi a nezaprsi
Ja vlastne papriky jeste moc nezalival .. vlastne jsem je cca pred tydnem presadil .. a protoze jsem ten substrat docela dost prolil vodou (viz jine vlakno a muj dotaz) (destilovanou pochopitelne
) .. tak od te doby jsou papriky na suchu .. cekam az to nejak rozumne vyschne a pak se o to zacnu normalne starat, zalivat a hnojit.
Gandalfe, diky moc za rady a info ... jestli se nekde nekdy potkame, mas u me par piv

Ja vlastne papriky jeste moc nezalival .. vlastne jsem je cca pred tydnem presadil .. a protoze jsem ten substrat docela dost prolil vodou (viz jine vlakno a muj dotaz) (destilovanou pochopitelne

Gandalfe, diky moc za rady a info ... jestli se nekde nekdy potkame, mas u me par piv

- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Já např. zalévám odstátou vodou z potoka, občas nastavenou zkvašenými slepičinci. To je tutovka.
-
- Stálý člen
když už jsme u toho zalívání, přidám jednu nedobrou zkušenost. Mám na zahradě jezírko .. cca 15 kubiků, babilion ryb (koi, karas), po zimě samozřejmě plno zelených řas (než se to jakž takž spraví). Na jaře jsem sázel všelijaký bejlí (bazalka, rajčata atd..) a radostně to zalíval vodou z toho jezírka .. měl jsem pocit jak tomu dělám dobře .. je to odstátý, přírodní, plný živin, bude to super, můj tajnej tip .. jo prd .. nic mi nechtělo růst ... všechno stálo ... na hlíně se udělal doslova takovej zelenej povlak nebo příkrov, snad z těch všech sinic nebo řas nebo co to bylo ... až utekl nějakej čas a já ten zelenj povlak doslova rozryl a vyhazel pryč, tak to bejlí nějak začalo růst .. ten potok bude něco jinýho ale stojatá voda je pěkný svinstvo
- gandalf
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tys tu půdu vlastně udusil. Řasy /nebo sinice/ na povrchu zaschly a to byl konec.