Meteo stanice

Pokročilé techniky pěstování chilli
Uživatelský avatar
lobo
Stálý člen
Příspěvky: 2156
Registrován: 30 srp 2013 19:52
Reputace: 2160
Obrázky: 0

Meteo stanice

Příspěvekod lobo » 05 kvě 2015 07:53

Ahoj kolegové,

i když se sám řadím do skupiny pěstitelů, kteří většinu nechávají na přírodě, tak uvažuji o koupi meteostanice do foliovníku.
Důvod proč si chci pořídit toto zařízení snad nemusím dlouze vysvětlovat.
Kromě vytvoření ideálních podmínek ve foliovníku jako je ideální teplota a vlhkost, mám ještě zálibu ve sbírání dat. A tak potřebuji zařízení, které bude naměřená data sbírat do paměti.
Na netu jsem našel toto zařízení a za tu cenu vypadá dost sympaticky co myslíte ?

http://www.voltworld.cz/dum-a-zahrada/t ... ase-1.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Popřípadě pokud máte nějaké svoje zařízení které je již odzkoušené a spolehlivé , budu rád za doporučení.
:thanx: :tiphat:

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3206
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 2801
Obrázky: 0

Re: Meteo stanice

Příspěvekod MartinS » 05 kvě 2015 09:06

To vypada alespon papirove dost dobre. Ja kdyz jsem se dival, tak jsem se spis koukal po ethernet teplomerech s moznosti grafu a zaznamu a sledovani pres web na dalku. Ale to jsou tak 4000Kc a vice. Ani me nenapadlo ze bude neco levnejsiho. Jeste kdyby to melo bezdratove cidlo a tu hlavni cast s pameti bys mohl mit doma, to by pak bylo neco.

Uživatelský avatar
lobo
Stálý člen
Příspěvky: 2156
Registrován: 30 srp 2013 19:52
Reputace: 2160
Obrázky: 0

Re: Meteo stanice

Příspěvekod lobo » 05 kvě 2015 09:41

jj jak říkáš ty. Modely, který umí přes internet a mají spoustu zajímavých ale v podstatě zbytečných funkcí stojí už ranec. Myslím si, že do toho litru je to tak akorát a účel to splní taktéž. Je super, že je tam paměť na 50 000 dat. Takže to znamená, že člověk může být klidně týden pryč a za týden si vytáhne data zpětně.
A bezdrátová funkce je pro mě celkem nereálná. Mám zahradu cca 8Km od bydliště takže to je pasé. Pokud bych ale měl zahradu u baráku tak bych si asi pořidíl tuto bezdrátovou.
http://www.vltava2000.cz/datram/goodsde ... sID=WS8610" onclick="window.open(this.href);return false;

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3206
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 2801
Obrázky: 0

Re: Meteo stanice

Příspěvekod MartinS » 05 kvě 2015 11:33

Ta je pekna, ale ja uz treba COM portem nedisponuji a prevodnik USB-COM nemusi fungovat.

Koukal jsem se na neco takovedleho:
https://www.mall.cz/meteostanice/hyunda ... erm=582891" onclick="window.open(this.href);return false;

Nicmene to umi si pamatovat jen minima a maxima a ma to funkce ktere nevyuziji zase navic. Do 2k se mi nic s pameti a zaroven bezdrat najit nepodarilo.

Koukal jsi se na ten co jsi ty nasel jak mas v prvnim prispevku, jakym zpusobem se z toho vytahuji data?

Uživatelský avatar
lobo
Stálý člen
Příspěvky: 2156
Registrován: 30 srp 2013 19:52
Reputace: 2160
Obrázky: 0

Re: Meteo stanice

Příspěvekod lobo » 05 kvě 2015 11:58

Jj ten COM port už je prehistorik to vím.
Z toho prvního zařízení co jsem tak pochopil tak se data asi vytahují tak, že si prohlížíš historii a pomocí hand-made by tužka a papír přepisuješ naměřená data :-D
V čemž ale nevidím žádný problém, pokud si tam nastavím, že chci zaznamenávat data každou hodinu tak to zase tolik čísel na přepisování není.

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2001
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 1979
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Meteo stanice

Příspěvekod gandalf » 05 kvě 2015 12:12

Já jsem si tam pořídil jen takového obyčejného "budíka" - měří teplotu a vlhkost. Tedy teplotu to ukazuje, ale vlhkost je asi mimo rozsah. Začne to ukazovat až když se to vyndá ven. Tedy k ničemu. To si dovedu ohlídat sám.

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3206
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 2801
Obrázky: 0

Re: Meteo stanice

Příspěvekod MartinS » 05 kvě 2015 14:17

jeste jsem nasel vyssi modely toho prvniho v tematu

bezdrat + 2 senzory
http://www.conrad.cz/startovni-sada-pro ... ry.k898898" onclick="window.open(this.href);return false;

pak tady je vylepsena verze toho co mas v prvnim prispevku, akorat ma moznost pripojeni pomoci USB receiveru, co jsem z toho pochopil.
http://www.conrad.cz/teplomer-a-vlhkome ... lastviewed" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
lobo
Stálý člen
Příspěvky: 2156
Registrován: 30 srp 2013 19:52
Reputace: 2160
Obrázky: 0

Re: Meteo stanice

Příspěvekod lobo » 05 kvě 2015 15:47

Hmm tak to by byl ideal :thumbup: ale to uz je palbicka tolik do toho investovat nechci. Koupim tu zakladni verzi za ten litr :tiphat:


Zpět na „Pokročilé techniky pěstování chilli“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti