Zde se zatracuje anebo velebí počasí ...

Povídání o chilli papričkách
JuraS.
Stálý člen
Reputace: 1
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Zde se zatracuje anebo velebí počasí ...

Příspěvekod JuraS. » 03 zář 2014 11:37

Nepovím ti jak by to mělo být ale já je tam nechám klidně do prvních mrazíků a pak to tam překopu jen proto, že nechi aby mi plast ebb&flow poškodil mráz. Jinak kytky tam klidně nechám. Neuklízím ani pelargonii, prostě zmrznou. Nemám to kam dát doma.

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 04 zář 2014 16:19

Konečně vylezlo slunce a tak zase pro změnu naplno větrám. Pokud jsem si všiml, tak tohle chladný počasí nejvíc vyhovovalo Capsicum Pubescens Locato. Ještě před tím hnusným počasím jsem ho za trest vyhodil z folijovníku, protože tam neprospívalo. A venku se stal zázrak /alespoň pro mně/ - kytka začala silně obrůstat, nasazovat květy i plody. Řekl bych, že je to úplně jiná kytka. Listy tmavě zelené, košatí, chlupy naježený .... Furt se člověk učí. Naopak Habanero White venku být nechce.
edit.: doplnění

vavy.p
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vavy.p » 04 zář 2014 17:42

jj asi po týdnu pořádně odrosený skleník... :-)

chilli-max
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 04 zář 2014 20:10

A já ráno nevěděl jestli otevřít nebo ne...nakonec jsem nechal zavřeno....no holky se asi pěkně prohřáli :-) Ale to jim určitě po takové době neuškodí...a hned bylo vidět posun v dozrávání :thumbup:
http://www.foto-tapety.cz

vavy.p
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod vavy.p » 04 zář 2014 20:37

chilli-max píše:A já ráno nevěděl jestli otevřít nebo ne...nakonec jsem nechal zavřeno....no holky se asi pěkně prohřáli :-) Ale to jim určitě po takové době neuškodí...a hned bylo vidět posun v dozrávání :thumbup:
No to jo TSM to vzali honem ty co byli ráno místy nažloutlé jsou krásně oranžové a ty dvě oranžové jsou červený ještě ocásky a jdou.... :veryhot:

bremic
Stálý člen
Reputace: 3

Příspěvekod bremic » 04 zář 2014 20:41

vavy.p píše:
chilli-max píše:A já ráno nevěděl jestli otevřít nebo ne...nakonec jsem nechal zavřeno....no holky se asi pěkně prohřáli :-) Ale to jim určitě po takové době neuškodí...a hned bylo vidět posun v dozrávání :thumbup:
No to jo TSM to vzali honem ty co byli ráno místy nažloutlé jsou krásně oranžové a ty dvě oranžové jsou červený ještě ocásky a jdou.... :veryhot:

nech je dýl......jsou potom o moc zajímavější :tiphat:

chilli-max
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 09 říj 2014 19:35

Tento styl podzimu se mi velmi zamlouvá :thumbup: Papričky zrajou jak o život. Dnes šajnilo sluníčko...nebe nádherně modré a ve foliáku (i když jsem větral) bylo kolem 30°C :jalapeno: :jalapeno: :jalapeno:
http://www.foto-tapety.cz

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4520

Příspěvekod MartinS » 09 říj 2014 21:15

No me zacalo obrustat znovu Haba Orange, uz mam na vetsi rostline asi 25 plodu 0,5-3cm. Nejak uz jsem s tim nepocital tak jsem zvedav.
Planoval jsem ji zazimovat a ostrihat, ale prijde mi to vyslovene skoda. Takze to necham asi do konce rijna a uvidime.
Zkusim to nejak narvat domu cele, zena me zabije, ale tech papricek je skoda. Rohy mi take nahodily mraky plodu a Multicolor uz jede treti runda.

Zpět na „Pokec o chilli“