Uzení chilli

Povídání o chilli papričkách
honzap92
Nový člen
Příspěvky: 14
Registrován: 17 lis 2011 20:38
Reputace: 0
Obrázky: 0

Uzení chilli

Příspěvekod honzap92 » 28 lis 2011 20:52

Zkoušel už někdo udit sušené chilli? Někde jsem viděl sušené a potom uzené rajčata a tuším že i papriky . Tak by mě zajímalo jestli to někdo už zkoušel :firychil:

-- 28 lis 2011 20:52 --


Uživatelský avatar
Hami
Stálý člen
Příspěvky: 448
Registrován: 19 čer 2011 21:44
Reputace: 3
Obrázky: 0
Bydliště: Mělník

Re: Uzení chilli

Příspěvekod Hami » 28 lis 2011 21:51

S tím zkušenosti nemám. Udili jsme pouze čerstvé papričky po sklizni ...

honzap92
Nový člen
Příspěvky: 14
Registrován: 17 lis 2011 20:38
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Uzení chilli

Příspěvekod honzap92 » 28 lis 2011 22:39

a jaký byl výsledek?

Uživatelský avatar
Hami
Stálý člen
Příspěvky: 448
Registrován: 19 čer 2011 21:44
Reputace: 3
Obrázky: 0
Bydliště: Mělník

Re: Uzení chilli

Příspěvekod Hami » 29 lis 2011 07:18

Luxusní, vážně doporučuji....
Když k tomu přidáš do udírny pár klobásek a jiných pochutin, hned je lépe na světě :-)

Uživatelský avatar
Herkules
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: 20 lis 2011 12:40
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Uzení chilli

Příspěvekod Herkules » 29 led 2012 08:20

VYskouším...... Zní to dobře... :-D

Uživatelský avatar
Hami
Stálý člen
Příspěvky: 448
Registrován: 19 čer 2011 21:44
Reputace: 3
Obrázky: 0
Bydliště: Mělník

Re: Uzení chilli

Příspěvekod Hami » 29 led 2012 11:56

A chutná ještě lépe :-D

Uživatelský avatar
Dr.Pedr
Stálý člen
Příspěvky: 1399
Registrován: 28 pro 2011 11:26
Reputace: 159
Obrázky: 0
Bydliště: KOLÍN

Re: Uzení chilli

Příspěvekod Dr.Pedr » 05 říj 2014 18:39

Chystám se udit chilli papričky...nejdříve je čerstvé vyudím (teplý kouř max. do 80C)...nejlépe přes noc...(cca 8-10 hod (dub + třešeň))...poté dosuším v sušičce...máte někdo více zkušeností...jak na to...??? :tiphat:

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2129
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2436
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Uzení chilli

Příspěvekod gandalf » 05 říj 2014 19:19

Já vyzkouším "tekutý kouř" při sušení. Používám ho do jednoho druhu omáčky - zajímavý výsledek.


Zpět na „Pokec o chilli“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 hostů