Fatalii spustil prodej semínek rajčat a musím říct že tam má zajímavé kousky :
http://fataliiseeds.net/all-tomato-seeds
CO, KDE, ZA KOLIK - zahradnické potřeby a všechno s tím spojené
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
- Obrázky: 0
Re: CO, KDE, ZA KOLIK - zahradnické potřeby a všechno s tím spojené
Pánové tak kdo půjde do Big Zac? 3,5kg rajče 

Vsechny jeho rajcata vypadaji nadherne. Klidne bych do nejakych druhu sel s nekym napul.
Rajcata ale asi chteji obecne vetsi zalivku nez chilli ne? Takze samozavlazovaci kvetinac nebo truhlik predpokladam, je to tak?
Kdyz treba clovek odjede na vikend kdyz je vedro, tak aby to nechciplo.
Rajcata ale asi chteji obecne vetsi zalivku nez chilli ne? Takze samozavlazovaci kvetinac nebo truhlik predpokladam, je to tak?
Kdyz treba clovek odjede na vikend kdyz je vedro, tak aby to nechciplo.
Není to tak hrozné. Vždycky záleží na tom, v čem to máš. Když má rajče okolo sebe dost substrátu/hlíny, tak i ve vedrech má pár dní co pít. Rozhodně dost na to, aby vydrželo přes víkend. Když je budeš mít v něčem malém, tak bude ve vedrech potřeba zalévat denně.
Ale ano. Potřebují hodně vody. Jsou to zpravidla velké keře s množstvím listů (zase.. záleží na konkrétní odrůdě). Hodně listové plochy znamená, že odpaří ve vedrech hodně vody, kterou je jim potřeba doplnit.
Ale ano. Potřebují hodně vody. Jsou to zpravidla velké keře s množstvím listů (zase.. záleží na konkrétní odrůdě). Hodně listové plochy znamená, že odpaří ve vedrech hodně vody, kterou je jim potřeba doplnit.
Diky moc za vysvetleni, rajcata jsem nikdy nepestoval a nekdy bych chtel 

Je to fajn věc. Ale má svá specifika. Vetšina druhů vyrůstá do velkých keřů a vypouští spoustu vedlejších výhonů, které je potřeba zaštipovat. Já to moc neumím a navíc na to zapomínám
, takže mi pravidelně vyrůstají obrovská monstra, co sežerou spoustu vody a plodí jenom průměrně. Ale jistě se to naučit dá.

To můžu potvrdit. Rajče se v podstatě nedá přelít, je to takovej notorik v rostlinné řísi.Kendy píše:Je to fajn věc. Ale má svá specifika. Vetšina druhů vyrůstá do velkých keřů a vypouští spoustu vedlejších výhonů, které je potřeba zaštipovat. Já to moc neumím a navíc na to zapomínám, takže mi pravidelně vyrůstají obrovská monstra, co sežerou spoustu vody a plodí jenom průměrně. Ale jistě se to naučit dá.

zaštipování je taky pravda. Když ho necháš týden bez dozoru tak se splaší a začne růst všemi směry. Můj první rok co jsem pěstoval rajčata jsem to neuhlídal a měl jsem znich mutantní stromy. Po pár letech se už s nimi nepářu, zaštipuju co se dá a staré listy trhám celé ve finále to pak vypadá tak že nechávám jen listy v horních patrech což bohatě stačí, Takže 120 cm od země nic a až pak listy. Letos ale rajčata vlastní nemám páč jsem myslel že budu bez zahrady ale přikoupím sazenice.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Není nad doma vypestované rajče!