CO, KDE, ZA KOLIK - zahradnické potřeby a všechno s tím spojené
- padr
- Stálý člen
- Reputace: 653
- Obrázky: 0
Re: CO, KDE, ZA KOLIK - zahradnické potřeby a všechno s tím spojené
Vasijs má pravdu, plastové štítky s hrubším povrchem a obyčejná tužka. A jako bonus v lednu vytáhneš gumu a kartáček a štítky očistíš od tužky i od hlíny.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Také to tak delám, ale loni jsem mimo jiné vyzkoušel, vytisknout si na obyč. papír nazev a zalaminovat. Na asi 70 rostlin jedna A4 a rozstríhal jsem to. Dosud jsou jako nové, uvnitř děrovačkou je díra, funguje to také. 

-
- Stálý člen
- Reputace: 1654
Teda ani trochu jsem netušil, že spustím takovou lavinu kvůli odkazu na jeden malinký eshop. Nicméně mám také dotaz podobný tomu co psal Holu. Kde sehnat za rozumné peníze podpěrné tyčky k rostlinám nebo čím je nahradit? Výška 80- 150cm, množství do 100ks. Viděl jsem kovové potažené plastem nebo bambusové, ale ceny příliš připomínaly drahotu...
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3122
- Kontaktovat uživatele:
https://www.kari-site-roxory.cz/hutni-m ... m-delka-6m (nařezat na 2m)tydzej píše: ↑20 pro 2017 14:29Teda ani trochu jsem netušil, že spustím takovou lavinu kvůli odkazu na jeden malinký eshop. Nicméně mám také dotaz podobný tomu co psal Holu. Kde sehnat za rozumné peníze podpěrné tyčky k rostlinám nebo čím je nahradit? Výška 80- 150cm, množství do 100ks. Viděl jsem kovové potažené plastem nebo bambusové, ale ceny příliš připomínaly drahotu...
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
-
- Stálý člen
- Reputace: 1654
Ahoj OMO, díky, to mě taky napadlo, akorát mám strach, že jak na to pokaždé sáhnu, budu mít ruce od rzi. Z kari sítí mám u baráku udělaný dřevníky. Ale je pravda, že za tu cenu je to minimálně o zvážení... díkec.
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3122
- Kontaktovat uživatele:
Přikup si jedny pracovní rukavice a budeš v klidu

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- Lexter
- Stálý člen
- Reputace: 1300
Popisky:
Fixa: lihovka, štítek: rozstříhaný kelímek nebo kýbl. Na podzim jsem je očistil lihem a bylo.
Fixace:
U nás v lese je každý rok prořezávka tak si tam občas zajdu, očistím, osámuju a mám tyče jako víno. Ale jinak na pile vám prodají úzké kulatiny za pár šlupek. Stačí je na konci opálit, vydrži pak několik sezón. Roxorům bych osobně moc nevěřil. Jsou těžké na můj vkus a dokážou se na slunci pekelně rozpálit. Ale proti gustu...
Fixa: lihovka, štítek: rozstříhaný kelímek nebo kýbl. Na podzim jsem je očistil lihem a bylo.
Fixace:
U nás v lese je každý rok prořezávka tak si tam občas zajdu, očistím, osámuju a mám tyče jako víno. Ale jinak na pile vám prodají úzké kulatiny za pár šlupek. Stačí je na konci opálit, vydrži pak několik sezón. Roxorům bych osobně moc nevěřil. Jsou těžké na můj vkus a dokážou se na slunci pekelně rozpálit. Ale proti gustu...
No, mě dostane máloco: Bo Burnham - Can't Handle This
Osobně používám popisovače Edding, píšou v podstatě na všechno a lze je odstranit pouze Impasolem.
Při předpěstu píšu Eddingem přímo na květníky.
Při výsadbě na finální stanoviště si potom udělám jednoduchý plánek na papír s rozmístěním rostlin a zapisuji názvy rostlin. Tento plánek poté ještě vyfotím mobilem pro jistotu že bych ho ztratil. Plánek poté nechávám na zahradě na přesně určeném místě ve výšce očí tak aby na něj děti nedosáhly a zároveň aby byl čitelný bez nutnosti brát ho do ruky.
Zkušenost mám takovou že po pár týdnech plánek již nečtu a většinu tak 90% ze 150 tostlin si pamatuji z hlavy. Nejsem genius
Ale když během prvních 14ti dní plánek přečtete 100x pak to umíte jak básničku a dokážete si celé rozmístění vybavit i třeba doma jen tak z paměti.
http://www.edding-shop.cz/lakove-popiso ... ath=215547
Při předpěstu píšu Eddingem přímo na květníky.
Při výsadbě na finální stanoviště si potom udělám jednoduchý plánek na papír s rozmístěním rostlin a zapisuji názvy rostlin. Tento plánek poté ještě vyfotím mobilem pro jistotu že bych ho ztratil. Plánek poté nechávám na zahradě na přesně určeném místě ve výšce očí tak aby na něj děti nedosáhly a zároveň aby byl čitelný bez nutnosti brát ho do ruky.
Zkušenost mám takovou že po pár týdnech plánek již nečtu a většinu tak 90% ze 150 tostlin si pamatuji z hlavy. Nejsem genius

http://www.edding-shop.cz/lakove-popiso ... ath=215547