V poslední době jsem si celkem oblíbil extra heat sambaly a omáčky Sriracha.
Stejně jako habamučíta si i tohoto dávám preventivně pár lžiček denně .
Moji favorité:
Sriracha Extra Hot
Sambal Badjak Extra Heet
Sambal Surinaamse
Zkusil jste někdo. Váš názor? Šmakuje/nešmakuje? Pálivost?
Sambaly a Sriracha
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 182
- Registrován: 25 led 2011 19:49
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Bydliště: Brno, Drazdany
Re: Sambaly a Sriracha
Sambaly mam rad, i kdyz nekteri vyrobci do nich davaji moc vysoke % soli.
Zalezi na vyrobci... a tech je hodne. Nekdy taky pisou kolik je v tom Sambalu % chilli a % soli.
Palivost je samozrejme ovbykle takova, aby to mohli jist i "normalni" lide.. Ale vse se da priostrit..
Srirachy nekupuji, je v nich silene moc chemie. Neni problem si to uvarit sam doma a dat do mensich (0,2L) sklinek, zasterilovat si to a otevrene v lednici vydrzi i bez konzervantu par tydnu.. proste nez se to sni
Zalezi na vyrobci... a tech je hodne. Nekdy taky pisou kolik je v tom Sambalu % chilli a % soli.
Palivost je samozrejme ovbykle takova, aby to mohli jist i "normalni" lide.. Ale vse se da priostrit..
Srirachy nekupuji, je v nich silene moc chemie. Neni problem si to uvarit sam doma a dat do mensich (0,2L) sklinek, zasterilovat si to a otevrene v lednici vydrzi i bez konzervantu par tydnu.. proste nez se to sni
[glow=red]A Chili a Day keeps the Doctor away!!![/glow]
Re: Sambaly a Sriracha
jj, s tou chemií máš určitě pravdu (asi ale nejde moc jinak v masovém měřítku). Takových omáček je, řekl bych, ale většina, takže je to pak věc volby, hledání, testování, atd. Dle mého Sriracha až tak extra chemicky nechutná, ikdyž je toho plná. Na rozdíl od jiných které jsem zkusil = jedná velká chemická umělotina.Wiking píše:Sambaly mam rad, i kdyz nekteri vyrobci do nich davaji moc vysoke % soli.
Zalezi na vyrobci... a tech je hodne. Nekdy taky pisou kolik je v tom Sambalu % chilli a % soli.
Palivost je samozrejme ovbykle takova, aby to mohli jist i "normalni" lide.. Ale vse se da priostrit..
Srirachy nekupuji, je v nich silene moc chemie. Neni problem si to uvarit sam doma a dat do mensich (0,2L) sklinek, zasterilovat si to a otevrene v lednici vydrzi i bez konzervantu par tydnu.. proste nez se to sni
Pakliže máš nějaký typ na gud omáčku s minimem chemie tak sem s ním.
Jinak mám samo v plánu si zarobit svoje vlastní omajdy, pakliže se sklizeň zadaří. Zatím 0 zkušeostí s tímto, neb jedu první plnohodnotnou chilli sezónu. Tak jsem zvědav.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů