Zastřihnutí rostlin

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
otomannnnn
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Zastřihnutí rostlin

Příspěvekod otomannnnn » 28 bře 2013 07:01

Ahoj dámy a páni pěstitelé, mám na Vás prosbičku o radu. Prvním rokem jsem se pustil do pěstu chilli papriček a potřeboval bych poradit jestli rostlinky zastřihnout jako např. u konopí? Pěstuji Habanero Yellow, Habanero Red Savina, Black Scorpion Tongue, Black Pearl a Piguin. Mám z toho něco zastřihávat? Předem děkuji za odpověď a zároveň radu. Mějte se všichni fajn a ať se daří nejen v pěstu.

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Re: Zastřihnutí rostlin

Příspěvekod Dr.Pedr » 28 bře 2013 08:30

Zdar , nech to na přírodě.. :tiphat:

queenas
Stálý člen
Reputace: 78

Příspěvekod queenas » 28 bře 2013 13:57

Mne letos (papriky klicene v rijnu) nezastrihnuta bhut jolokia uz rozvetvila hlavni stonek do ctyr vrcholu sama od sebe. Zatimco ts butch t se nejak nevetvil, tak jsem ho zastrihnul a roztrojil se, ale pekne silne vetve...
Osobne mam k zastrihu spis kladny vztah, loni jsem pestoval 4 papriky, jednu jsem fiknul a vyrostla nejlip..

stankar
Stálý člen
Reputace: 1311

Příspěvekod stankar » 14 dub 2013 19:35

Ja bych zase zastrihoval podle toho, kde to pestujes, pod lampou nemusis, na okne a balkone podle svetove strany (z vlastni zkusenosti: jsem v 7. patre a okna mam na Z, takze se hodne vytahovaly a rozvetvily se samy az cca po 60-70cm a ted nevim, co s tema vetvema, ktere jsou uz hodne dlouhe a rostou vodorovne).
Osobne bych to zastrihl, tim nic nezkazis, maximalne zpomalis rust a zesili stonek ;)

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“