Zastřihnutí rostlin
-
- Nováček
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Zastřihnutí rostlin
Ahoj dámy a páni pěstitelé, mám na Vás prosbičku o radu. Prvním rokem jsem se pustil do pěstu chilli papriček a potřeboval bych poradit jestli rostlinky zastřihnout jako např. u konopí? Pěstuji Habanero Yellow, Habanero Red Savina, Black Scorpion Tongue, Black Pearl a Piguin. Mám z toho něco zastřihávat? Předem děkuji za odpověď a zároveň radu. Mějte se všichni fajn a ať se daří nejen v pěstu.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Re: Zastřihnutí rostlin
Zdar , nech to na přírodě.. 

Mne letos (papriky klicene v rijnu) nezastrihnuta bhut jolokia uz rozvetvila hlavni stonek do ctyr vrcholu sama od sebe. Zatimco ts butch t se nejak nevetvil, tak jsem ho zastrihnul a roztrojil se, ale pekne silne vetve...
Osobne mam k zastrihu spis kladny vztah, loni jsem pestoval 4 papriky, jednu jsem fiknul a vyrostla nejlip..
Osobne mam k zastrihu spis kladny vztah, loni jsem pestoval 4 papriky, jednu jsem fiknul a vyrostla nejlip..
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Ja bych zase zastrihoval podle toho, kde to pestujes, pod lampou nemusis, na okne a balkone podle svetove strany (z vlastni zkusenosti: jsem v 7. patre a okna mam na Z, takze se hodne vytahovaly a rozvetvily se samy az cca po 60-70cm a ted nevim, co s tema vetvema, ktere jsou uz hodne dlouhe a rostou vodorovne).
Osobne bych to zastrihl, tim nic nezkazis, maximalne zpomalis rust a zesili stonek
Osobne bych to zastrihl, tim nic nezkazis, maximalne zpomalis rust a zesili stonek

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com