Vláčné listy

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
mglaedr
Stálý člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Vláčné listy

Příspěvekod mglaedr » 31 kvě 2015 13:46

Zdravím,
pěstuju si doma Thanksgiving chilli a poslední dobou si všímám, že i přes silný vzhled rostliny mi asi vadnou spodní listy. Vrchní listy jsou na dotek pevné, je vidět, že jsou zdravé a mají takovou správnou zelenou barvu :D Ale některé ty spodní lístky mi u všech rostlinek jenom tak visí ze stonku jako by ta kytka nebyla několik dní zalitá. Na dotek jsou takové vláčné a jejich barva je taková světle zelená, ale ne zdravá, spíš taková ta do žluta. Navíc ty první lístky (ktere vyrašily ještě na Jiffech) byly skoro žlute, tak jsem je otrhal...

Nedávno jsem měl problém se Smutnicema ... Sice trvalo asi 10 dní, než jsem sehnal písek, ale už je to na hlíně pár dní, tak nevím jestli to může být spojené s tímhle...

Jinak hnojím Kristalonem a na dně květinače mam keramzit. Zalivam to vždycky do misky tak, aby se voda vsakla do hlíny i přes ten keramzit. Taky jsem to dal dneska poprve na balkon ... Ale to si tím, asi nemuže nijak souviset, ne?

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4534

Re: Vláčné listy

Příspěvekod MartinS » 31 kvě 2015 14:48

Chilli se nezalevaji do misky. Vzdy na substrat.

mglaedr
Stálý člen
Reputace: 0

Příspěvekod mglaedr » 31 kvě 2015 14:49

Vážně? Někde na netu jsem četl, že do misky, tak že by to bylo tím? Doteď jsem s tím neměl problém

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4534

Příspěvekod MartinS » 31 kvě 2015 16:03

Zalevaji se na substrat a neprolevaji se. Pokud preci jen neco protece, zkusit znovu dat kytce nebo to vylejt. Aby koreny nestaly ve vode a neuhnivaly.

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“