Zdravím
Potřebuji radu, jsem už opravdu zoufalý.
Ve skleníku mám dvě rostliny trinidad scorpion moruga a jedno habanero, habanero je obsypáno plody, už pomalu zrajou, ale morugy nic, jenom na jedné jsou 3 plody, jinak z každé už asi 50 květů opadalo. Jsou to už pořádné rostliny víc než metr do výšky krásně rostlé, skleník je dostatečně větraný, zálivka tak ať je zemina akorát vlhká, teplota 25-30. Hnojím je jihočeským na plodovou zeleninu jednou za 2 týdny (5% N + 11% P2O5 + 10% K2O + 2% MgO), často třeba květ odkvete ale následně spadne. Když byly menší tak byly dost napadeny sviluškama, ale rychle se zotavily. Hlavně mi nejde do hlavy, že jak ony tak habanero mají úplně totožné podmínky a habanero je super a morugy nic.
Nevíte co s tím ?
TSM Padání květů
Re: TSM Padání květů
Tohle se mi take stava a hlavně u rostlin ktere jsou velke a maji hromadu kvetu. Jedine co na to plati je rostlinu uplne vykolejit. Za prve ostrihat. klidne 1/3 z celkové velikosti ostriha a pak ji zmen stanoviste dej ji bud úplně ven z foliivniku nebo na jine misto uvnitř. Muze se to zdat drasticke ale pomaha to. 

Bohužel rostlina je v zemi. Ale přistřihnout zkusím 

-
- Stálý člen
- Reputace: 250
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
- franco
- Stálý člen
- Reputace: 134
Martin18: TSM je náročnejšia aj omnoho väčšia rastlina ako Habanero. Ja to mám tiež, Habanera mi už dozrievajú a TSM ledva nahadzuje plody. Preto ešte vydrž, všetko má svoj čas.
Skoršiu úrodu u TSM som dosiahol len zo zakorenených odrezkov ale zas na úkor množstva. Prvé plody vo fólii som oberal už asi pred mesiacom.

- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Jak pise franco, TSM je narocnejsi, presto s ni mam 2 sezony zkusenosti a za mych (ne zrovna priznivych podminek) musim rict, ze to hodne zalezi i na jednotlive rostline. Mel jsem celkem 4 rostliny loni, jen jedna plodila a zbytek celou sezonu shazoval kvety. Onu plodici jsem si zastrihl (prezimoval) a jednu neplodici taktez, a ve vysledku mi opet plodi jen ta jedna (druha mela jen jediny plod do ted, tak se s ni letos rozloucim).
Takze myslim, ze se vyplati selekce a prezimovani do dalsich sezon
Takze myslim, ze se vyplati selekce a prezimovani do dalsich sezon

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je problém doma u mě. Některé rostliny samy nasazují kvety. Jiné ne. Vetsinou je dam treba na den ven a vitr a včely udelají své a to stačí. Zkousel jsem klepat s kvety, kmínkem, používat oušatka na opylení, ale na problémové druhy mi to proste nefunguje. Dát to ven na chvili ano. Jinak funguje kratkodobý přisušek a ihned zalít slepičincem.