Chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti s pěstováním chilli za oknem. Nemám jinou možnost, jak pěstovat, ale pěstovat chci. Zajímalo by mne jaké odrůdy jsou za okno nejvhodnější, protože letos jsem s výběrem sáhl vedle (např rocoto, to opravdu za okno nepatří) a sklizeň nebude taková, jakou jsem si představoval a nerad bych podobně sáhl vedle i příští rok.
Kritéria, která mne zajímají:
--Malý vzrůst. Vím, že se to dá korigovat zaštipováním, ale ne donekonečna. Paprika, která může mít 150 cm toho při 40 cm asi moc nedá..
--Větší plody. Moc se mi nelíbí pidipapričky typu Prairie fire nebo Loco. Má někdo zkušenosti např. s Cheyenne, nebo Red Peter Penis Pepper? Co Jalapena?
--Nedostatek slunce Je mi jasné, že je to závažný nedostatek, ale něco už jsem vypěstoval, dá se to i s možnostmi, jaké mám. Jde mi tam přímé slunce v létě asi 3-4 hodiny denně. Tak by mne zajímalo, jestli nějaká odrůda plodí lépe za nedostatku sluníčka, než jiné. A tak podobně...
Děkuji předem za rady a snad se tu vytvoří nějaký rozsáhlejší pokec, tohle téma nezajímá asi jen mne...