Padající květy (Ring of fire)

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
rastapostman
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Padající květy (Ring of fire)

Příspěvekod rastapostman » 16 čer 2015 16:46

Zdravim chilli vědmy..
Potřeboval bych poradit.. Mam problém s usychajícími a padajícími květy. Rostlinkám se parádně dařilo, rostly, nasazovaly květy. Ze začátku jsem je vyštípával, aby mi rostly ještě pěkně do výšky, ale teď už jsem je nechal. Nasadily velký množství květů (na třech princeznách cca 50 - 60 květů) tak jsem se radoval na bezva harvest. Nicméně teď květ krásně vykvete a když se má začít měnit v plod, tak uschne a odpadne.

Takže otázka je asi jasná.. ;o) Čím to může být??

Zalívám jednou za dva dny, z toho jednou týdně Kristalonem gold do truhlíky a jednou týdně rozprašovačem (opět s Kristalonem gold) rovnou na listy a květy. Okno na severovýchod, takže zasvítí ráno a pak už bohužel ne..
Moje teorie: rostlinky neutáhnou tolik květů, malej truhlík, zahradník je truhlík :dunno:

243692437024371243722437324374

Děkuju moc za rady..

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4490

Re: Padající květy (Ring of fire)

Příspěvekod MartinS » 16 čer 2015 17:17

Ahoj.
To co se ti deje je bezny jev. Me taky popadaji desitky kvetu nez se nejaky zacnou drzet. Kazdopadne zalevas prilis casto.
Ja jsem treba zalil dneska po 4 dnech. Predtim po 3,5 dnu. Vyjde to na 2x tydne maximalne.
Take je vhodne kytkami obcas zatrast aby doslo k opyleni. Vevnitr predpokladam ze neni moc pohyb vetru.

Rozprasovac je zbytecny, akorat nalakas plisne. Hnojivo muzes dat do zalivky treba 1x za tyden nebo za 14 dnu.
Naposledy upravil 1 dne MartinS; celkem upraveno 16x.

rastapostman
Nováček
Reputace: 0

Příspěvekod rastapostman » 16 čer 2015 17:33

Tak to jsi mě potěšil.. ;)
Ok. Budu teď zalévat s menší intenzitou a více větrat.. Díky za radu! :)

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 16 čer 2015 18:21

Ahoj MatrinS má v noha věcech pravdu hlavně s tím opylením ovšem z jednou věcí nesouhlasím a to je že je normální aby květy padaly ve velkém množství a dle mého názoru jsou tyto důvody opylení, přílišná zálivka a hlavně špatné hnojivo kristalon gold není vhodné na udržení květu gold je univerzální hnojivo na všechno a pokud chceš aby ti tolik neopadávaly květy tak si pořiď kristalon zdravé rajče a paprika obsahuje mnohem více draslíku než ostatních prvku což je hlavní pro udržení květu

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 16 čer 2015 18:34

proki73 píše:...obsahuje mnohem více draslíku než ostatních prvku což je hlavní pro udržení květu
A teď si mi v tom zase udělal zmatek. Myslel jsem, že na květ je fosfor. Tedy přesněji na květ a efektivnější fotosyntézu. A draslík že je až na lepší vyzrání plodů.

Můžeš mi to prosím trošku ujasnit?

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 16 čer 2015 19:24

Oba dva prvky, jak draslík tak fosfor jsou velmi důležité pro kvetení.

Viz
hnojeni-chilli-paprik/vyziva-a-hnojeni- ... html#p2885" onclick="window.open(this.href);return false;

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4490

Příspěvekod MartinS » 16 čer 2015 19:49

Koukam ze zdrave rajce a paprika mam taky jeste z lonska nenacate. Mel jsem to pripravene pokud by se vyskytla hniloba.
Ale je fakt ze ten NPK pomer u te bile slozky bude dost slusnej na kveteni a plody a asi i lepsi nez Kristalon Plod a Kvet.
Docetl jsem se na krabicce NPK 7,5/12/36
Ten modrej pytlik je prave pak pri nedostatku vapniku.

Schvalne to zkusim misto slepicincu.

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 16 čer 2015 20:14

Kendy píše:
proki73 píše:...obsahuje mnohem více draslíku než ostatních prvku což je hlavní pro udržení květu
A teď si mi v tom zase udělal zmatek. Myslel jsem, že na květ je fosfor. Tedy přesněji na květ a efektivnější fotosyntézu. A draslík že je až na lepší vyzrání plodů.

Můžeš mi to prosím trošku ujasnit?
tak to se ti omlouvám jestli ti motám hlavu ale je to tak a pokud chceš stručný popis tak není problém Pro růst je hlavní dusík, pro tvorbu květu je hlavní fosfor a pro udržení květů a zdravé plody je potřeba hodně draslíku. Je velice důležité, aby vždy jeden z těchto prvku převládal. Hnojivo pro růst má například ( N-P-K 19-6-10 ). a proti hnilobě je třeba přidávat vápník ovšem pokud se chilli pěstuje ve volné půdě třeba skleník tak je možno používat třeba kristalon gold nebo cokoli jiného

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“