Mám box, ve kterém mám spoustu chili papriček a některé jsou.. zvláštní.
Přijde mi, že na to, že jsou tak 8-10 cm vysoké, tak mají strašně moc pater a dokonce už vytvářejí zárodky kvítků..
Mám v boxu 400W sodíkovku, svítím 18 hodin denně, teploty se pohybují od 20 do 25 stupňů (podle svícení) a vlhkost 60% - 80%.
Tady jsou fotky

Ty první dvě fotky jsou od kytky této odrůdy (http://www.seminka-chilli.cz/sangria-or ... l-142.html" onclick="window.open(this.href);return false;), tam jsem se dočetl, že to opravdu je kompaktní keřík s hafo patry, nicméně mě to trochu zarazilo, když například ve stejném boxu mám aj Scorpion Butch Taylor a další 3 druhy paprik a žádná z nich nemá tendence dělat takovou houštinu.. je to tedy normální? Aby takhle malá kytka byla ta zahuštěná?
A další věc.. jak je vidět na druhé fotce, začaly se mi tam dělat zárodky květů, přitom ta kytka je stará tak měsíc a svítící režim má pořád růstový.. tak jakto, že chce kvést?:O Faktem je, že když zapínám zvlhčovačku, tak ta je namířená zrovna přímo na těch pár papriček z toho druhu Sangria a ony schytají dá se říct většinu nálože ze zvlhčovačky, na ostatní ta mlha už tolik nedoletí, může to být tím?
A na poslední fotce je http://www.seminka-chilli.cz/zimbabwe-b ... il-19.html" onclick="window.open(this.href);return false; , ta má taky trochu tendence být docela hustě olistěná.. taky v pořádku? Je mi jasné, že každá ta paprika je jiný druh a je pochopitelné, že 180 centimetrová Scorpionka má 6 velkých listů a že ty menší druhy jich budou mít pochopitelně víc a menších.. ale i tak mě ten rozdíl trochu zarazil. Každopádně nejvíc mám obavy, co s tím květem, není to na takovouhle malou papričku docela brzo?
Hnojivo jsem ještě vůbec ani nepoužil. Voda, kterou zalévám, má pH 6,1-6,3, jednou jedinkrát jsem použil kořenový stimulátor, ale to tak před 14 dny..
EC metr nemám. Lampa je zavěšená cca 35 cm nad paprikami.
Otázky tedy zní:
je to v pořádku, že má ta kytka tak moc pater a z každého patra vyrůstá 8 lístků?
je v pořádku, aby po měsíci na růstu začala kytka dělat zárodky květů?
nebude z toho nahovno úroda, protože jsou ty kytky nějaké zrychlené?
Děkuji,
Tom