Ja by som to skúsal aj cez obrazovku ... takúto prvotinu vyfarbenú ja rituálne strávim ...
Dakedy ked sa ešte nechávali pôvodné semená, tak sa nechávali už vegetačne odrastené najlepšie kusy rastlín a na nich sa nechávali plody tak až ku koncu aug/sep pekne vyzreli do tmavočervena (PCR), tak nejako mierne zjemneli ale výrazne oťaželi a zosladli... tieto plody z prvého vetvenia " Y " sa nikdy ako semenáče nenechávali ... toto platí u konzumnej papriky, v Tvojom prípade môžeš (kedže ich tam bude pravdepodobne viac) odskúšať rôzne fázy po celkovom vyfarbení dáš navyše deň, dva, tri, 10 dní - omakáš, ovoniaš, ochutnáš, prezreš stav jadrovníka-semiačka (pevnosť, farba, stav ...) ale pozor po nasadení a vyfarbení prvých plodov je značný nárast potreby K, Ca, mierne P, nezabúdať ani na N (potrebuja aj nadalej rásť a hlavne narásť aj plod) teda pomer v prospech K ... mne sa ten kúsok páči

8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamide / Liečivý efekt kapsaicínu se môže prejaviť pri dávkach 400mg - 3xtýždenne. To je množstvo odpovedajúce asi 3-8 papričkám habanera.