Zvláštní chuť Habanera....jaké máte zkušenosti ?

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvláštní vůně Habanera....jaké máte zkušenosti ?

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 12 srp 2012 09:27

Dr.Pedr píše:až na tu vůni !! (jak gumové rukavice) zvláštní...
Jaké máte zkušenosti...? Já jsem přidal kousek do guláše a nemůžu se zbavit toho ,,pachového ocásku,,..zmizí to po usušení...?

PS: Krájel jsem vícero kusů ze dvou keřů (kytek)..na sušení...vůně u všech stejná
Jednoduchá odpověď, čecháček je zvyklej na to jíst jenom humus a odpad a v případě, že mu přijde pod nos něco kvalitního je to problém, protože to smrdí :)

hasan
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod hasan » 27 srp 2012 11:05

Ahoj, před chvílí jsem neodolal a taky ochutnal své první žluté baby habanero. Žluté bylo asi 4 dny. Taky v tom cítím trochu gumu. Před týdnem jsem zalil s Kristalonem na květ a plod, možná to bude tím, nebo ještě nechat víc dozrát.

PS: než jsem tohle dopsal, ocásek chutě gumy se změnil v mléčnou čokoládu :-)

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 01 zář 2012 13:09

hasan píše:Ahoj, před chvílí jsem neodolal a taky ochutnal své první žluté baby habanero. Žluté bylo asi 4 dny. Taky v tom cítím trochu gumu. Před týdnem jsem zalil s Kristalonem na květ a plod, možná to bude tím, nebo ještě nechat víc dozrát.

PS: než jsem tohle dopsal, ocásek chutě gumy se změnil v mléčnou čokoládu :-)
JJ chuť je OK ! ..prosím tě co se týče Kristalonu je na zdejším fóru zbytečně démonizován...je jasné ,že organické hnojivo je lepší ...plody pak zdravější a možná chutnější atd..atd..atd.. ale dělat z Kristalonu strašáka mě připadá poněkud scestné.Při rozumném dávkování na začátku růstu rostlinky a včasném ukončení při prvním květu a přechod na organické hnojivo ve fázi růstu plodů..potom si myslím že nemá žádnou negaci.
Na otázka proč vůbec hnojit KRISTALONEM ? v mém případě jednoduchá odpověď.Pokud začínám s chilli od semene..potom sázím,pikýruji a od malé rostlinky pěstuji v zimních měsících doma za oknem (obývák)...představa že budu hnojit slepičákem,kravincem či koňákem je poněkud zapáchající (kór v obýváku že.?? :sm: ).

Organic .hnojivem pak hnojím již v pařníku nebo přímo v záhoně... :tiphat:

PS: ještě na okraj... krystalické, ve vodě zcela rozpustné hnojivo Kristalon, patří k nejkvalitnějším a praxí osvědčeným hnojivům ve velmi čisté formě .
http://www.kristalon.cz/o-kristalonu/" onclick="window.open(this.href);return false;

Seminka-chilli.cz
Mr. Chilli Approved
Reputace: 45
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Seminka-chilli.cz » 18 zář 2012 08:29

Dr.Pedr píše:
hasan píše: PS: ještě na okraj... krystalické, ve vodě zcela rozpustné hnojivo Kristalon, patří k nejkvalitnějším a praxí osvědčeným hnojivům ve velmi čisté formě .
http://www.kristalon.cz/o-kristalonu/" onclick="window.open(this.href);return false;
Dovolil bych trochu oponovat k té kvalitě. Kristalon je spíše nejznámějším a nejzaběhlejším hnojivem na trhu, který zná každý. Proto ho také lidi kupují a mají s ním tak dobré zkušenosti. Kristalon bohužel svým složením není vhodný pro papriky, protože nemá dokonalý poměr složení makroprvků. Je pouze širokospektrálním hnojivem pro všechny plodové zeleniny a ovoce, což u jeho konkurence nepodceňují a vytvářejí hnojiva přímo pro danou kulturu, např. rajčata a papriky.

MARIO.GREEN
Nový člen
Reputace: 1

Příspěvekod MARIO.GREEN » 26 úno 2013 08:04

Dr.Pedr píše:Tak jsem sklidil první várku ,,ŽLUTÉHO HABANERA,, ...krásné,čerstvé plody,zralost tak akorát(těsně po přechodu ze zelené)..po rozkrojení štavnatá- zdravá paprička...až na tu vůni !! (jak gumové rukavice) zvláštní...
Jaké máte zkušenosti...? Já jsem přidal kousek do guláše a nemůžu se zbavit toho ,,pachového ocásku,,..zmizí to po usušení...?

:dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno: :dunno:

PS: Krájel jsem vícero kusů ze dvou keřů (kytek)..na sušení...vůně u všech stejná
Zvláštní vůně Habanera,je charakteristická vůvě chinesse a to já právě můžu.Vím,ale že kámoš má ten samej problém.Cítí tam něco...divného.Než sem o tom něco přečetl a snědl toho víc,tak sem v tom cítil mandarinku.Asi 10-15s,pak už nic :angry1:
Prý je to cítit po meruňkách.Teď vím,že každý cítí chuť jinak a u chinesse to platí dvojnásob(3x-4x-možná i 500 000x) :veryhot:

PJ_1986
Nový člen

Příspěvekod PJ_1986 » 27 bře 2013 19:09

Já z habaner vždy cítil citrusy, gumu nikdy ať kupovaný nebo domácí.

kedar
Nový člen

Příspěvekod kedar » 03 dub 2013 10:27

Tak Habanýrka mám jen na to abych je přidal když dělám dýňové čatní...tam je fakt supr...jinak mě fakt ta vůně vadí...a Mopslíku není to tím, že bych jedl humus...tisíc lidí tisíc chutí...

rytir91
Stálý člen
Reputace: 3

Příspěvekod rytir91 » 03 dub 2013 17:59

Samotné Habanero z duše nenávidím, po požití se mi chce zvracet a tohle aroma mi dost silně vadí. Jolokia mi chutnala podobně ale dost odlišně na to aby mi chutnala. Ovšem, Habanera nezavrhuji, jako technická paprika je pro mě dokonalá. Koření, omáčky či pro nakládání různých pochutin proč ne?! Sirové ovšem děkuji nechci :) Ovšem kolega MARIO.GREEN by se po nich umlátil, čest každému jazýčku!

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“