scernanie plodov
scernanie plodov
zdravim...vie mi prosim vas niekto vysvetlit preco mi plody po dvoch tyzdnoch susenia scernaju z vnutra?
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
Re: scernanie plodov
To ti plesnivi ze vnitř rozkroj je podelne jinak je muzes vyhodit
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Rozřizni je vejpůl, já roztríhnu nůžkama 90 % aby to drzelo pri sobe.... nebo rovnou do sušky...jinak riskujes hnilobu.
toto susim druhe kolo a pri prvom sa mi to nestalo ale teda idem na to 

Je to vlhkosti no. Ja bych to klidne rozkrajel na male kousky a ususil na pecicim papire nebo na tace.
Nebo je idelani susicka no. Navic niti by mela byt probodla papricka aby to prave nehnilo a ne stopka.
Take se predpoklada nizka vlhkost do 40%. Ono jestli si minulou varku susil pred tydnem, tak to byly uplne jine teploty a vlhkosti.
Nebo je idelani susicka no. Navic niti by mela byt probodla papricka aby to prave nehnilo a ne stopka.
Take se predpoklada nizka vlhkost do 40%. Ono jestli si minulou varku susil pred tydnem, tak to byly uplne jine teploty a vlhkosti.
stale sa mam co ucit takze diky
prekrojil som ich a nechal zavesene.Uvidim co sa bude diat no dufam ze to nebude dalej pokracovat

U těch, co jsou už hnilobou chycené to nejspíš pokračovat bude.Toko píše:stale sa mam co ucit takze dikyprekrojil som ich a nechal zavesene.Uvidim co sa bude diat no dufam ze to nebude dalej pokracovat
Vykrájej co se dá, plody rozkroj a pomoz jim sušičkou, nebo je dej normálně do trouby na 50 stupňů a pusť v troubě ventilátor. Dost to trvá. spustu hodin. Ale na tvém místě bych je nenechával sušit přirozenou cestou.
Když je sušíš normálně venku, tak záleží hodně na okolní teplotě a vlhkosti. Teď je už dost zima a vlhko. Bude ti to plesnivět pořád. Zvlášť pokud se snažíš usušit papriky se silnější stěnou.