Průzkum rychlosti růstu
Průzkum rychlosti růstu
Letos to pěstuju teprv podruhé a loňskou úrodu hodně zpomalily mšice, takže bych se ráda zeptala, jak rychle mají růst anuumky, pokud nejsou pod světlem? Mám je normálně na okně, za necelé dva týdny od vysetí mají čerstvě vylouplé první dva děložní lístečky (jalapeno a costeno amarillo), některé to ještě v nejbližších dnech čeká (pár opožděných habanero). Kdy mám čekat pravé lístky? Dělám si zápis pro budoucí generace bláznů, co na to jdou bez techniky, ale zatím je brzo z toho vyvozovat nějaké závěry a taky chci udělat minianketu, jak to jde ostatním. 

Re: Průzkum rychlosti růstu
Ahoj. Řekl bych že je to rostlinka od rostlinky podle kondice a podmínek. Třetí tyden už by se pravé lístky mohly začít objevovat. Mě letos překvapila Jolokia, která byla bezkonkurenčně nejrychlejší. Jalapena mám nejsilnější ale pravý lístky nasazují až teď. Možná jeto nákupem některých jiffů z aukra.Tehir píše:Letos to pěstuju teprv podruhé a loňskou úrodu hodně zpomalily mšice, takže bych se ráda zeptala, jak rychle mají růst anuumky, pokud nejsou pod světlem? Mám je normálně na okně, za necelé dva týdny od vysetí mají čerstvě vylouplé první dva děložní lístečky (jalapeno a costeno amarillo), některé to ještě v nejbližších dnech čeká (pár opožděných habanero). Kdy mám čekat pravé lístky? Dělám si zápis pro budoucí generace bláznů, co na to jdou bez techniky, ale zatím je brzo z toho vyvozovat nějaké závěry a taky chci udělat minianketu, jak to jde ostatním.

ahoj me se první pravé lístky oběvili 15 den po vysevu ale mám u nich idealní podmínky stabilních 26 °C a 15 hodin deně svetlo a mateřské lístky se vylouply po 7 dnech od vysevu
Sama si odpovím, kdyby to tu někdo hledal: První pravé lístky se začaly objevovat zhruba 18 dní po výsevu, ale zatím to jsou záležitosti v řádu několika milimetrů.