Plody nepália

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
PDZ
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 28 kvě 2011 09:45
Reputace: 0
Obrázky: 0

Plody nepália

Příspěvekod PDZ » 11 říj 2011 11:24

Zdravim, pestujem prvy rok jednu papricku na skusku, krasne mi rastla vsecko, zasadil som ju trochu neskoro koncom marca(brezna), v priebehu septembra(zari) sa plody vyfarbili zo zelenej na cerveno. Problém je ze plody vobec nepalia, ani trosku. Vedel by mi vysvetlit niekto preco nepalia? Hlavne chcem vediet ci som niekde pochybil alebo je chyba v paprike(nejaka geneticka vada alebo co)
Udám pár charakteristik: jedná sa o odrodu fresno, alebo serrano (mal som zmes semien týchto dvoch druhov a vyklicilo len jedno), paprika je vysoka asi pol metra, celkovo vyzerá velmi zdravo, vydatne olistena sytozelenymi listami, rozvetvena. hnojena bola zo zaciatku hnojivom agromin paprika, pri presadeni do 8l kvetinaca bola poda vyhnojena vydatne granulovanym konskym hnojom, potom uz ziadne dalsie hnojenie. Zalievka podla rad tu na fore nechat vyschnut a potom poriadne poliat.

vopred dik za odpoved

Uživatelský avatar
Maxim
Stálý člen
Příspěvky: 150
Registrován: 23 zář 2011 23:00
Reputace: 73
Obrázky: 0
Bydliště: España

Re: Plody nepália

Příspěvekod Maxim » 11 říj 2011 13:08

Tento problém jsem taky řešil. Pěstuji různé papričky již pár let a zatím se mi přesnou příčinu nepodařilo zjistit. Někdy se mi stalo, že jsem papriku nenechal pořádně dozrát a utrhl jí, pokud nepálila, nechal jsem ji "dojít" a ve většině případů se nějaká pálivost dostavila. Někdy dokonce pálila až po usušení. Já bych je ještě nechal na rostlině a utrhl je co nejpozději, předpokládám, že jsou za oknem.
O

PDZ
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 28 kvě 2011 09:45
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Plody nepália

Příspěvekod PDZ » 11 říj 2011 15:51

ano paprika je za oknom, zapadna strana, slnka relativne dost, ked svietilo daval so ju vacsinou na vonkajsi parapet....
hlavne by ma zaujimalo ci to nemoze byt niaka vada celej rastliny, uvazoval som totiz ze ju prezimujem, lebo je fakt pekne rozvetvena, ale ak by rodila nepalive minipapricky tak by som bol zas iba sklamany :D


Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti